Camilere 'kerhane' benzetmesi için suç duyurusu

Camilere 'kerhane' benzetmesi için suç duyurusu

Diyanet-Sen İstanbul 4 Nolu Şube üyesi bir grup din görevlisi, televizyon programında camilerle ilgili yaptığı benzetme nedeniyle yazar Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Anadolu Adalet Sarayı'nın C blok girişinde toplanan din görevlileri, yazar Osman Ünlü'nün camilerle ilgili söylemlerini protesto etti.

Burada konuşan Diyanet-Sen İstanbul 4 Nolu Şube Başkanı Ali Şükrü Yılmaz, mübarek aylarda televizyon programlarına çıkarak halkı bilgilendirmeye çalışan ilim adamlarının, İslami hassasiyetleri hatırlatmaya çalışmasının diyanet camiası olarak kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak "Çocuk Dostu Camiler" projesini hayata geçiren Mehmet Görmez'i eleştiren yazar Osman Ünlü'nün bir televizyon programında yaptığı konuşmasında camilere yönelik skandal açıklamalar yaptığını belirten Yılmaz, "Osman Ünlü'nün ilmi manada köhnemiş, İslam mabetlerini aşağılamaya çalışan, rencide etmeye çalışan fikri yapısının ilim adamlığı vasfına yakışmadığı ortadadır. Bu güne kadar camiye gelenleri itmek, rencide etmek, camiden soğutulan gençlerin müsebbibi olmak bu tarz düşünce içerisinde olanlar yüzündedir." dedi.

Grup üyeleri açıklamanın ardından adalet sarayına girerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinden

Suç duyurusu dilekçesinde, ilahiyatçı-yazar olarak bilinen Osman Ünlü'nün bir televizyon kanalında yayınlanan iftara doğru programına konuk olarak dini konularda açıklamalar yaptığı anlatıldı.

Söz konusu programda, Diyanet İşleri Başkanlığının projelerini hedef alan açıklamalar yapıldığı belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, programda Müslümanlar için mübarek ibadet yeri olan kutsal mekan camiler için de çok ciddi infiale sebep olacak hakaret içeren cümleler kullanıldığı aktarıldı.

Dilekçede, Ünlü'nün Diyanet İşleri Başkanlığının çocukların camilere alışmasını, bir neslin milli ve manevi değerleri öğrenerek yetişmesine katkı sağlayacak önemli bir proje olan "Çocuk Dostu Camiler" projesini eleştiri sınırlarını aşarak eleştirdiği kaydedilerek, Ünlü'nün konuşmasında kullandığı ifadelerde maksadını çoktan aştığı aktarıldı.

Ünlü'nın kutsal değerler olarak görülen camilerle ilgili yaptığı benzetmenin infiale neden olacağı vurgulanan dilekçede, bir ilahiyatçı tarafından yapılan benzetmenin tüm halkın dini değerlerini rencide ettiği kaydedildi.

Dilekçede, bu kapsamda Ünlü hakkında "dine göre kutsal sayılan değerlerden bahisle basın yayın yoluyla alenen hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama", "halkın bir kesimini diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve ve alenen aşağılama", "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılayarak kamu barışını bozma" suçlarından cezalandırılması amacıyla kamu davası açılması talep edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.