Çanakkale Milli Eğitim'de Özel Yayın İddiası

Çanakkale Milli Eğitim'de Özel Yayın İddiası

Özel yayın yönlendirmesinin perde arkasında hangi hesaplar var? Bakan Avcı’nın kaynak kitap kullanımı ile ilgili açıklamasının ardından yeniden gündeme gelen özel yayın kullanımı konusundaki yönlendirme ve baskıların arka planında ne tür ilişki olduğu mer

Öğretim yılının başında yapılan bir toplantıda bir yayınevinin ismi zikredilerek yapılan yönlendirmeyle gündeme gelen Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğünün, yaşanan hukuksuzlukta sorumluluğu olanlara hesap sorulmaması yönündeki tavrı, akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

Çanakkale İl Milli Eğitim müdürlüğünde yaşanan olay önce yerel basında “Şube müdürü, istihbaratçı gibi!”  başlığı ile ardından da  “Öğretmenler insanca muamele görmek istiyor” başlığıyla gündeme gelmişti.

Konuyu gündeme getiren Eğitim-Sen Çanakkale şubesinin iddiasına göre, Çanakkale Ali Ağaoğlu Anaokulu’nda yapılan toplantıda Şube Müdürü I.K. öğretmenlere hitaben, “Derslerde sadece … Yayınevinin kitaplarını kullanacaksınız. Bazı PKK’li ve Fethullahçı Terör Örgütüne bağlı öğretmenler var ve bu öğretmenler kendi emellerine yönelik öğrenci yetiştirmek maksadıyla bu terör örgütlerinin propagandasını yapan kitaplar kullanıyor. B… Yayınları dışında kitap kullanan öğretmen olursa hakkında soruşturma açılacak”  şeklinde konuşarak öğretmenleri tehdit ettiği ettiği bunun üzerinede Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen’in itiraz ederek ildeki Kurumsal Deneme Sınavı için cüzi bir miktar toplanmasının ne kadar doğru olduğu soruldu. Ardından Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, gelen tepkiler üzerine cevap yazısıyla … ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan herhangi bir resmi sözleşme ya da protokol olmadığını öğrencilerden yasal olmayan bir biçimde para toplandığı öğrenildi (Haberi okumak için tıklayınız)

Konunun gündeme taşınmasının ardından Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi tarafından da bu usulsüz uygulama doğrulanarak “İl Milli Eğitim Şube Müdürünün 09.09.2015 tarihli konuşmasında; ‘Okul Öncesinde ek kaynak kullanmak yasak, şayet kaynak alacaksanız … yayınlarından alacaksınız, başka kaynak alırsanız size soruşturma açarım’ diye öğretmenleri tehdit etmiştir.”ifadeleriyle yaşananlara tepki gösterildi. . (Haberi okumak için tıklayınız)

Bakan avcının bir televizyn konuşmasındaki açıklaması üzerine yeniden gündeme gelen sorun, sitemiz tarafından habere konu edilmiş, “ÖĞRETMENLER DEĞİL, BARONLAR MERCEK ALTINA ALINMALI” başlıklı haberle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya konunun kapsamlı bir şekilde soruşturulması çağrısında bulunulmuştu.(Haberi okumak için tıklayınız)

“Üst düzey Milli Eğitim yetkililerinin belli yayınların kullanılması yönündeki yönlendirmelerini görmezden gelen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın özel yayın kullanımı konusunda sorumlunun öğretmenlermiş şeklindeki açıklaması tepkilere neden oldu.” İfadeleriyle gündeme taşıdığımız konunun ardından bazı il ve ilçeden gelen ihbarlarla benzer uygulamaların başka yerlerde de yaşandığı öğrenildi.

Eğitim kamuoyu, basına konu olan usulsüz yönlendirmelerle bazı yayınlara rant sağlayan yöneticilere hesap sorulmasını bekliyor.

AK Parti’nin ücretsiz kitap projesi ve Bakan Avcı’nın uyarılarına rağmen yurt sathına organize bir rant grubunun derin ilişkilerinin soruşturulması yönündeki beklentinin dikkate alınıp alınmayacağı ise merak ediliyor. (kamuexpress)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.