Çankaya Anadolu İmam-Hatip Lisesine Kavuştu

Çankaya Anadolu İmam-Hatip Lisesine Kavuştu

MEMUR-SEN ANKARA İL VE EĞİTİM-BİR-SEN 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA KIR’IN YAZILI BASIN AÇIKLAMASIDIR.

Çankaya Anadolu İmam-Hatip Lisesine nihayet kavuştu. Bu güne kadar en küçük ilçelerimizde dahi imam-hatip lisesi açıldığı halde, nüfus yoğunluğu itibarı ile Türkiye’nin en kalabalık ve en popüler ilçelerinden biri olan Ankara’nın Çankaya ilçesinde ne yazık ki bir imam-hatip lisesi bulunmuyordu. Çocuklarını imam-hatip lisesinde okutmak isteyen Çankaya halkı çok zor şartlar altında başka ilçeleri tercih etmek mecburiyetinde bırakılıyordu.           

            2012-2013 Öğretim yılından itibaren 4+4+4 olarak bilinen 12 yıllık zorun ve kademeli eğitim sistemine geçilmesiyle birlikte Çankaya’da Faik Güngör İmam-Hatip Ortaokulu ve Hasan Özbay İmam-Hatip ortaokulu adı altında iki okul açıldığı halde bu okulların devamı mahiyetinde olan imam-hatip lisesi açılmamıştı.

             Çankaya halkının ve başta sendikamız olmak üzere sivil toplum kuruluşlarımızın yazılı ve sözlü isteklerine Ankara Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün duyarlılık göstermesi ve Milli Eğitim Bakanlığının onay vermesi ile 2013-2014 öğretim yılı başından itibaren Çankaya Faik Güngör İmam-Hatip Ortaokulu bünyesinde Çankaya Faik Güngör Anadolu İmam-Hatip Lisesi açılmasına karar verilmiştir.  

            1951 yılında eğitim sistemi içinde yer alan imam-hatip okulları; açıldığı tarihten günümüze kadar başta din adamı olmak üzere sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel alanlarda olmak üzere çok sayıda seçkin bilim, siyaset ve sanat adamı yetiştiren, millet devlet kaynaşmasının en tipik örneklerinden biri olmuştur.

            İmam-hatip okulu mensupları her dönemde bölücü ve yıkıcı unsurların dışında kalmayı başarmış aksine birleştirici ve bütünleştirici rol üstlenmiştir. Bu özellikleri sebebiyle sayılarının sürekli artması ve olağanüstü dönemlerde tartışmanın odağına oturtulmasına rağmen hiçbir zaman halkımızın gözünde önemini kaybetmemiştir. Onun için imam-hatip liselerinin tamamına yakını devlet bütçesinden hiçbir destek almaksızın halkımız tarafından yapıldıktan sonra milli eğitim banklığına devredilmiştir.

            Çankaya Faik Güngör İmam-Hatip ortaokulunun bünyesinde Faik Güngör Anadolu İmam-Hatip Lisesinin açılması Çankaya halkı tarafından elbette sevindirici bulunmuştur. Emeği geçenlere teşekkür ederken, müstakil her türlü araç-gereç ve donanıma sahip bir Anadolu İmam-Hatip lisenin Devlet tarafından Çankaya’da yaptırılarak halkın istifadesine sunulması beklenilmektedir.

[email protected]

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.