Çankaya Özel Doku Okulları, İlgiyi Üzerine Çekti

Çankaya Özel Doku Okulları, İlgiyi Üzerine Çekti

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Doku Okulları; öğrencilerin çalışkan, hoşgörülü ve becerikli bir birey olması için hizmet vermekte olan sayı başarılı eğitim kurumlarından biridir.

Çankaya'da Bulunan Doku Okulları Hakkında

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Doku Okulları; öğrencilerin çalışkan, hoşgörülü ve becerikli bir birey olması için hizmet vermekte olan sayı başarılı eğitim kurumlarından biridir.

Anaokul, ilkokul ve ortaokul yaşıtlarındaki çocuklar için stem çalışmaları sürmektedir. İlkokul 1. sınıf çocukları; 18 kişilik sınıflarda, 12 saat İngilizce, haftada 45 ders saati eğitim, tematik öğrenme stem çalışmaları arasında öğrencilerin güvenli ve sağlıklı ortamlarda olmalarına, az öğrenci ile kişisel özel ortam kazandırmaya önem veren çankaya özel okul ebeveynlerinde gözde okullarından biri olmuştur.

Yıl boyunca öğrencilerin aileleri ile bireysel görüşmelerin yanı sıra danışman görüşmeleri ve aile eğitim programları yapılarak eğitimin okulda sınırlı kalması engellenmeye çalışılmıştır. İlkokul öğrencilerinin fiziksel gelişimine de dikkat eden çankaya özel okul fiziksel gelişimi için destekleyici spor aktivitelerini uzman spor öğretmenleri tarafından verilmesini sağlamıştır. Öğrencin derse ve aktivitelere etkin katılımı için aile ve okul sürekli iş birliği halinde kalmıştır. Toplumsal sorumluluk projeleri ile de çocukların maneviyat gelişiminin olumlu ilerlemesi hedeflenmiştir.  

 Çankaya Özel Doku Okullarının Eğitim Programları

Öğrencilerin iki ve üç dil öğrenimi önemli olduğundan bu yönde çalışmalar yapılmıştır. 7 ve 16 yaş arasındaki öğrenciler için dil öğretimi uzman eğitmenler tarafından kazandırılmaya çalışılmıştır.

İngilizce eğitiminin sorunsuz ilerlemesi için öğrenciler seviyelerine göre oluşturulan sınıflara yerleştirilmiştir. Verilen İngilizce eğitimi; okuma, yazma ve konuşma becerileri üzerine olmuştur.

Türkçenin yanı sıra farklı dillerin öğretilmesine de önem veren özel okul kaygıdan uzak bir şekilde yabancı dil öğrenme çalışmaları yapılmıştır.

Bilişim Teknolojileri dersi ile teknolojiyi öğrenim hayatının yanı sıra günlük yaşantıda da kullanabilecek bireylerin yetişmesi hedeflenmiştir. Tüketen değil üreten bireylerin yetişmesine önem veren özel okul kod okuryazarlığı ile ilgili de planlı öğrenim yapılmıştır.

Günümüzde kodlama öğrenimi, yabancı bir dilin öğrenimi kadar gerekli olmakla birlikte ihtiyaç haline gelmiştir. Doku Okulları'na gelen öğrencilerin kendini ifade edebilmesi, hayal gücünü kullanabilmesi, kitapları okuması ve okuduğunu algılayabilmesi üzerine eğitim verilmesi bir amaçtan daha çok hayat felsefesi haline gelmiştir.

Doku Okulları iyi bir birey yetiştirmenin yanı sıra öğrencilerin iyi bir vatandaş olarak yetişmelerine de gereken önemi vermiştir.

DOKU OKULLARI İLETİŞİM:

Adres: Huzur Mahallesi, 1066. Cadde No:29, 06460 Çankaya/Ankara

Telefon: (0312) 472 35 35

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.