Çankaya’da Dil Eğitiminin Adresi: Doku Kolej

Çankaya’da Dil Eğitiminin Adresi: Doku Kolej

Eğitim programlarının hakkında detaylı bilgi sahibi olan özel okul öğrencileri yeni dönemde kendilerini bekleyen ders takvimleri hakkında da enformasyon sahibi olmanın avantajını yaşıyorlar.

Veliler ve öğrenciler tarafından merak konusu olan çankaya özel okul eğitim programları açıklandı. Eğitim programlarının hakkında detaylı bilgi sahibi olan özel okul öğrencileri yeni dönemde kendilerini bekleyen ders takvimleri hakkında da enformasyon sahibi olmanın avantajını yaşıyorlar.

Eğitim programlarının başında özel okul dil eğitimi gelmektedir. 7 yaşından başlayarak 16 yaşına kadar uzanan özel okul dil eğitimi İngilizce tabanlı olarak verilmektedir. Hem listening, hem reading hem de writing kapsamında üç yönlü olarak verilen İngilizce eğitimleri detaylı ve temelli bir ders işleyiş sistemine sahip olmaktadır. Verilen dersler hem Türk öğretmenler hem de yabancı uyruklu öğretmenler tarafından verildiği için öğrenciler tüm ders boyunca sadece İngilizce konuşup dinleyerek dil yetkinliklerini ileri seviyelere taşıma şansına sahip olmaktadır.  

 Özel Okulların Ders Programlarında Stem Çalışmaları  

Modern eğitim algısında öğrencileri bekleyen yeni bir program daha mevcut. Bu programın adı STEM olarak kısaltılmış ve öğrencileri çok daha başarılı ve pratik bir eğitim algısı ile eğitmek amacını taşımaktadır.

Stem çalışmalarında ilk harf olan S özel okul kapsamında ''Science'' yani ''Bilim'' adıyla lanse edilmektedir. Teknoloji ve Mühendislik konusunda da hem analitik hem de pratik derslerin verilmesi öğrencilerin çok daha fazla modern ve teknoloji destekli eğitim görmelerini olanaklı hale getirmektedir.

Tamamen yeni ve çağdaş dünyanın tüm taleplerini yerine getirebilecek özel sistemlerle donatılmış olan Stem uygulamalarının son halkasını ise Matematik oluşturmaktadır.

Aynı zamanda okuryazarlık ve sanat dallarına ilgisi olan öğrenciler için ek seçenekler halinde sunulan çankaya özel okul müfredatları da bulunmaktadır. Bu derslerin hepsi alanında yetkin öğretmenler tarafından hem bilgi hem uygulamaya dayalı olarak verildiği için tüm öğrencilerin standartlar üstü bir öğretim programına entegre edilmeleri mümkün hale getirilmektedir.  

 Özel Okulların Ders Programlarında Kodlama ve Robotik Eğitimleri

Özel okullarda bir diğer yenilik ise kodlama ve robotik eğitimlerinde kendilerini göstermektedir. Öğrencilerin icat ve yeni bir birim ortaya koyma yeteneklerini ortaya koyma çalışmalarına dayanan bu eğitim programları tamamen el becerilerine ve yeni yetkinliklere olanak tanımaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.