Çatlaklarla Savaşmak Artık Çok Daha Kolay!

Çatlaklarla Savaşmak Artık Çok Daha Kolay!

Deri çatlağı olarak bilinen sorunun nedeni derinin dermis tabakasının fazla gerilmeye maruz kalması sonucunda oluşmaktadır. Sanılanın aksine sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülmektedir.

Deri çatlağı olarak bilinen sorunun nedeni derinin dermis tabakasının fazla gerilmeye maruz kalması sonucunda oluşmaktadır. Sanılanın aksine sadece kadınlarda değil erkeklerde de görülmektedir. Günümüzde birçok erkek de kadınlar gibi deri çatlağı tedavisi için kliniklere başvurmaktadır. Estetik olmayan bir görüntüye neden olan deri çatlakları her zaman birkaç egzersiz ve kremle kolayca tedavi edilememektedir. Bu nedenle klinik yöntemler tek çare olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınlarda deri çatlağına genellikle gebelik döneminde rastlandığı için gebelik çatlağı olarak da adlandırılmaktadır.

Deri Çatlakları Neden Oluşur

Deri çatlağı derinin gerilmesi sonucu incelmesi ve bu incelen noktaların farklı renkler alarak gözle görülebilir seviyeye gelmesi ile oluşur. Nedeni derinin gerilmesidir. Aşırı hızlı kilo alımları da deri çatlağına neden olmaktadır. Deri çatlaklarının nedenleri arasında gebelik ve aşırı hızlı kilo alıp verme dışında ergenlik dönemi kas gelişimleri ve vücut geliştirme antrenmanları da yer almaktadır. Dermis tabakasında bulunan elastin ve kalojen liflerin yırtılması sonucu üst deride gözle görülür bozulmalara çatlak adı verilmektedir.

Deri Çatlağı Tedavisi Nasıl Olur

Çatlakların tıbbi açıdan bir zararı yoktur. Ancak estetik açıdan insanları rahatsız etmesi ile çeşitli çatlak tedavi yöntemlerine başvurulmaktadır. Ancak hiçbir durumda deri çatlakları tam olarak giderilmez ancak kozmetik olarak sorun çözüme kavuşturulabilmektedir. Çatlak tedavisinde soruna erken müdahale çözümün etkili olmasını sağlamaktadır. Çatlak tedavisi Elazığ kliniğinde lazer yöntemi kullanılarak yapılmaktadır. Bu yöntem büyük ölçüde kalıcı çözümler alınmasını sağlamaktadır. Bu tedavide de yine diğer tedavilerde olduğu gibi çatlağın durumuna ve üzerinden geçen zamana göre değişiklik göstermektedir.

Leke Tedavisi Nasıl Olur

Leke vücutta birçok farklı noktada farklı nedenlerle oluşabilen renk değişiklikleridir. Sonradan oluşan lekeler ve doğum lekeleri olarak ayrılmaktadır. Doğum lekelerinde kırmızı olanları damar yoğunluğunun fazla olması nedeniyle meydana gelmektedir. Doğum lekeleri büyük oranda yaş ilerledikçe kaybolmakla birlikte kalıcı doğum lekeleri de bulunmaktadır. Leke tedavisinde de lazer yöntemi kullanılarak kalıcı sonuçlar elde edilmektedir. Lazer tedavisi sayesinde lekelerden kozmetik olarak ve kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Burada faktör lekenin türüdür.

Çatlak Tedavisi ve Leke Tedavisinde Lazer Ne İşe Yarar

Leke tedavisi Elazığ kliniğinde verilen fraksiyonel lazer tedavisi ile leke ve çatlaklardan kurtulmak büyük oranda mümkündür. Yöntem ile elde edilen sonuçlar diğer yöntemlere göre daha fazla kalıcı çözüm sunmaktadır. Dr. Dilara Turgut kişilerin lazer tedavisine uygun olup olmadığını kontrol ederek lazer tedavisine uygun durumlarda tedavinin uygulanmasını sağlamaktadır. Fraksiyonel lazer tedavisinde zararlı bir durum söz konusu değildir. Yöntem deri altına kontrollü hasar verilerek vücudun o bölgeleri onarıma girmesi ve sorunlu olan bölgenin kontrollü şekilde yeniden yapılandırılmasını sağlamaktadır. Bu yöntem sayesinde leke ve çatlaklar ortadan kalkar ya da önemli ölçüde azalır. Sonucun kalıcı olabilmesi için doktor tarafından verilen tavsiyelere tam olarak uyulması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.