Cep Telefonu Dinleme Nedir?

Cep Telefonu Dinleme Nedir?

Cep telefonu dinleme nedir? Sorusuna cevap olarak; casus yazılımlar sayesinde telefonlarınızın hatta bulunduğunuz ortamdaki tüm seslerin dinlenebilmesi ya da kayıt altına alınabilmesi gibi bir durum söz konusu olabilir.

Cep telefonu dinleme nedir? Sorusuna cevap olarak; casus yazılımlar sayesinde telefonlarınızın hatta bulunduğunuz ortamdaki tüm seslerin dinlenebilmesi ya da kayıt altına alınabilmesi gibi bir durum söz konusu olabilir. Teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi ile birlikte şartlar sağlandığı takdirde kolay bir şekilde dinlenebilirsiniz.

Günümüz teknoloji sayesinde telefonlar artık bilgisayarların, tabletlerin ve hatta televizyonların bile yerine kullanılabilen cihazlar haline gelmiştir. Her işi yapabilen bu cihazlara bir yazılım yüklenmesi sayesinde bulunduğunuz ortam ya da cep telefonunuz dinlenebilir. Daha önceleri yalnızca

MİT, jandarma veya polis tarafından yapılan cep telefonu dinleme ya da ortamdaki seslerin dinlenmesi günümüzde artık şirketler ve kişiler tarafından da yapılabilir hale gelmiştir.

Günümüzde cep telefonları bilgisayarların yapabileceği her işi yapabilir hale gelmekle birlikte bu telefonlara bir yazılımın yüklenmesi sayesinde dinlenebilmesini sağlayabilirsiniz. Yani bir yazılım bu cihazları dinleme aracına dönüştürebilecek niteliktedir. Bu yazılıma ise casus yazılım denilmektedir.

Casus yazılım adındaki bu yazılım cep telefonlarına yüklendiği takdirde telefon üzerinde bu durumu belli edecek hiç bir sembol ya da simge oluşturmaz. Aynı zamanda herhangi bir sımge ya da sembol belirmemesi durumu da bu yazılımın telefon menüsünde görünmemesi sağlanıyor. Casus yazılım yüklendiği zaman kimsenin farketmeyeceği şekilde ve gözle görülen herhangi bir belirtisi olmadan çalışır.

Özellikle yurtdışında uzun zamanlardan beri kullanılan bir yazılımdır. Ülkemizde de bu yazılımı kullanmak isteyen herkes ulaşabilmektedir. Çünkü casus yazılım satışı yapan pek çok firma bulunmaktadır.

Casus yazılımın fiyatları özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak 100 TL'den başlayarak 3.000 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Bu yazılımın satılmasının yanında bazı firmalar ise; casus yazılım yüklü olan telefon satısı yapıyor ve bu telefonlara da casus telefon deniliyor.

Eğer bir cep telefonu dinleme yapılacaksa, öncelikle casus yazılım programının cep telefonuna yüklenmesi gerekmektedir. Casus yazılım yüklendikten sonra bu telefondan başka bir telefon arandığı zaman veya bu telefonun başka bir telefon tarafından aranması durumunda dinleme yapılan telefona gizli bir mesaj sayesinde bilgi gönderilmektedir. Dinleme yapan telefonun bildirimi aldıktan sonra dinlenen kişinin telefonunu araması gerekiyor ve böylece konuşmaları duyabilmektedir.

Böyle bir yöntem ile dinlemek istemeyenler de casus yazılıma girmiş olduğu sen adresine "konuşma dosyalarını mesaj olarak almak istiyorum" talimatını verebilirler. Bu sayede ses dosyalarına istediğiniz zaman web sitesi üzerinden ulaşabilme imkanı buluyorsunuz. Böylece istediğiniz cihazdan konuşmaları dinleyebilme imkanı bulabiliyorsunuz.

Bu yazılım sayesinde dinlenme esnasında herhangi bir cızırtı ya da ses oluşma durumu gerçekleşmiyor. Telefonda ışık yanması, zil çalması ya da titreşim gibi durumlar da ortaya çıkmıyor. Yani başka bir telefonun dinlendiği kesinlikle belli olmuyor.

Telefon Dinleme Nasıl Yapılır?

Günümüzde cep telefon dinleme işlemi yalnızca devlet kurumları değil pek çok şirket tarafından da yapılabilmektedir. Peki telefon dinleme  nasıl yapılır? Dinleme işlemi için gerekli olan yazılım programı; casus yazılımdır. Bu konuda telefon dinleme 7 sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Casus yazılımın dinlenmek istenen telefona yüklenmesi sayesinde telefon dinleme ya da ortam dinleme yapılabilmektedir. Ayrıca sim kart değiştirilse bile dinleme işlemi gerçekleştirilebilir. Çünkü; dinlenecek olan telefonun içerisine casus yazılım yüklenirken bu esnada dinleyecek olan telefon numarası da bu yazılımın içerisine kaydediliyor.

Yani sim kart değişikliği yapılsa bile telefon dinleme yapılabilmektedir. Eğer sim kartı değişikliği yapılırsa bu bilgi yüklenen yazılım sayesinde yeni telefon numarası SMS yolu ile dileyecek olan kişiye gönderilmektedir.

Casus yazılım bir telefona yüklendiği zaman telefonda kapatma tuşuna nasılsa dahi telefon kapanmıyor. Sebebi ise; telefonun bu yazılım sayesinde yalnızca kapanmış gibi ekranı kararıyor. Bu sayede telefondaki sinyalin yanmaması sağlanıyor. Yani telefon görüntü olarak kapanmış gibi oluyor ancak çalışmaya devam ediyor. Bu sayede de casus yazılım ile ortamdaki sesler dinlenebilmektedir.

Telefonu dinlenecek olan kişiye cep telefonuna bağlantı içeren bir sms gönderiliyor. Mesaj açılıp web adresine tıklandığı zaman cep telefonu internete bağlanıyor. Bu bağlantı sayesinde kişi telefonuna istemeden de olsa özel olarak hazırlanmış olan casus yazılımı yüklemiş oluyor.

Bir başka yöntem olarak kişi bilgisayar ile telefon arasında USB kablo ya da  bluetooth sayesinde bağlantı sağlıyor. Bu bağlantı sayesinde casus yazılım çok kısa bir süre içerisinde yaklaşık olarak 30-35 sn'de yüklenmiş oluyor. Yazılım yüklendikten sonra da bu yazılım telefon menüsünde ya da arka planda veya herhangi bir sembol ile görünmeden çalışmaya başlıyor.

Bu yazılım sayesinde dinlenen telefonun bulunduğu ortam ya da telefonu dinlenebiliyor. Dinlenen telefona gelen tüm mesajlar ve aramalar dinleyecek olan telefona iletiliyor. Ayrıca dinlenen telefonun gezdiği tüm yerler de mesaj yolu ile dinleyen kişiye bildirilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.