Çetinsaya: YÖK artık lağvedilmelidir

Çetinsaya: YÖK artık lağvedilmelidir

Öğrencilerle beraber kitap okuma etkinliğine katılan YÖK Başkanı Çetinsaya, YÖK’ün kuruluş felsefesi bakımından bugün yaşamasının mümkün olmadığını belirterek “Artık tamamen lağvetmemiz lazım” dedi

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK'ün kuruluş felsefesi ve işleyişi bakımından bugün artık yaşamasının ve savunulmasının mümkün olmadığını söyleyerek, "Artık bu kurumu geçmişe bir tepki olarak değiştirmek de yetmez. YÖK'ü de tamamen lağvetmemiz lazım" dedi.

Öğrenci eylemlerinin genellikle polisin sert müdahalesiyle karşılık bulduğu YÖK Başkanlığı binasının önü, dün ilk kez farklı bir öğrenci buluşmasına sahne oldu. YÖK'ün bahçesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştiren Türkiye öğrenci Konseyi üyelerine, Çetinsaya eşlik etti.

Bağdaş kurup İbn-i Haldun okudu

Oğlu ile bahçeye gelen Çetinsaya, bağdaş kurup gözlüğünü takarak, İbn-i Haldun'un Hayatı Eserleri ve Fikirleri isimli kitabı okudu. Çetinsaya, "YÖK, 1970'lere tepki olarak, o dönemki askeri rejimin zihniyetini yansıtarak ve sadece 27 üniversitesi olan bir ülkede kuruldu. Dolayısıyla bugün artık ne savunulması, ne de izah edilmesi mümkün. O yüzden artık geçmişe bir tepki olarak değiştirmek de yetmez. Bizim tamamen 21. yüzyılın Türkiye'sine uygun bir yükseköğretim kurulunu, adı ne olursa olsun yaratmamız lazım. YÖK'ü de tamamen lağvetmemiz lazım. Umarım en kısa zamanda bu kurum özlendiği gibi 21. yüzyıl Türkiye'sinin beklentilerine uygun bir denetleme, planlama ve koordinasyon kurumu haline dönüştürülecektir."


 Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.