CHP İstanbul adayını yarın açıklıyor Mansur Yavaş için flaş sözler...

CHP İstanbul adayını yarın açıklıyor Mansur Yavaş için flaş sözler...

CHP, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu yarın resmen açıklıyor. İYİ Parti ile ittifak pazarlıklarını yürüten Oğuz Kaan Salıcı'dan Ankara adayı olması beklenen Mansur Yavaş ile ilgili flaş sözler...

CHP'nin Parti Örgütü ve Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP'nin İstanbul adayının Salı günü yapılacak olan TBMM Grup Toplantısı'nda açıklanabileceğini söyledi. Salıcı, Mansur Yavaş'ın Ankara adalığı için "Genel Başkan takdiri" derken, "Yavaş'ın CHP çatısı altındaki belediyecilik başarısından bahsetme imkanımız yok" ifadelerini kullandı.

GRUP TOPLANTISINDA BELLİ OLUR... Habertürk'ten Kübra Par'a konuşan Oğuz Kaan Salıcı, "Salı günü toplantı sonrasında Sayın Seyit Torun’dan parti meclisinde hangi illerin konuşulduğunu, hangi ilçelerde adaylaşmaların gerçekleştiğini duyarsınız. Yüzde yüz demiyorum ama büyük ihtimalle bu Salı İstanbul da belli olur" dedi.

İYİ PARTİ İLE ISRARLA BİR İSİM KONUŞMADIK... İYİ Parti ile ittifak görüşmelerinde isimleri çok konuşmadıklarını iddia eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, "Düğüm Ankara’da oluştu, diğer illerde çok kolay anlaşıldı gibi bir durum söz konusu değil. Ankara’da kimin aday göstereceğinden, aday gösterecek partinin kazanma ihtimalinin ne olacağına dair her şey tartışıldı ama biz ısrarla isim konuşmadık" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU İLE AKŞENER MANSUR YAVAŞ İÇİN ANLAŞTI MI?.. "Mansur Yavaş benim işim değil, Sayın Genel Başkan’ın takdiridir" diyen Salıcı, "Kulislere çok şey yansıdı ve yansıyan şeylerin bir kısmının hiç konuşulmadığı daha sonra ortaya çıktı" dedi. "Mansur Yavaş’ı Kemal Bey istiyor, Meral Akşener ile de üzerinde anlaştılar ama MYK’daki herkesin içine sinmiyor" iddiası için de Salıcı şöyle konuştu: "Meral Akşener ile Sayın Kılıçdaroğlu’nun anlaşıp anlaşmadığından haberdar değilim. Partide Örgüt ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı’yım, eğer böyle bir durum varsa Sayın Genel Başkan bunu MYK toplantısına getirecektir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU PM'Yİ MANSUR YAVAŞ İÇİN İKNA EDEBİLİR Mİ?.. MYK’da Mansur Yavaş’ı doğru aday olmadığını söyleyenlerin olduğunu doğrulayan CHP'li Salıcı, "Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş konusunda MYK’yı ikna edebilir mi?" sorusu üzerine de "Sayın Kılıçdaroğlu’nun ikna yeteneği güçlü. Sayın Mansur Yavaş’ı mı, yoksa başka bir ismi mi getirir, onu bilmiyorum. Ama getirdiği isimle ilgili, öncesinde görüş alışverişinde bulunacaktır" dedi.

YAVAŞ'IN CHP ÇATISI ALTINDA BELEDİYECİLİK BAŞARISI YOK... Ekrem İmamoğlu'nun uzun zaman CHP'nin Beylikdüzü İlçe Başkanlığını yaptığını, sonra da belediye başkanlığını kazandığını belirten Salıcı, "Şu andaki anketlerde de görüyoruz ki CHP’nin Beylikdüzü’ndeki oyu yüzde 51’in üzerinde. Bu bir başarı hikâyesidir. Ama Sayın Mansur Yavaş, CHP’den belediye başkanlığı yapmadı; böyle bir imkân olmadı. 2014 seçimlerinde belki kazansaydı, bugün itibariyle Mansur Yavaş’ın CHP çatısı altındaki belediyecilik başarısından bahsediyor olacaktık. Ama şu anda ondan bahsetme imkânımız yok" diye konuştu. 

SALICI İSTANBUL ADAYI OLABİLİR Mİ?.. İstanbul için kendisinin de adının geçtiği hatırlatılıp "böyle bir ihtimal var mıydı" diye sorulan Oğuz Kaan Salıcı, " Şu anda CHP Genel Başkan Yardımcısı’yım, bu göreve de çok yakın zamanda Sayın Genel Başkanımızın takdiriyle geldim. Eğer Sayın Genel Başkan görev verseydi giderdim ama benimle böyle bir şey konuşulmadı, ben de görevimin başındayım. Dolayısıyla bu da kulislerde konuşulan şeylerden" dedi. "Gönlünüzden geçti mi? “Olsa iyi yapardım” der misiniz? sorusuna ise Salıcı, "Bana verilen her görevi iyi yaparım. Şu andaki çabam da şu an verilen görevi iyi yapmak" karşılığını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.