Çin Mallarına Boykot Çağrısı!

Çin Mallarına Boykot Çağrısı!

Selam Olsun Uygurlu Kardeşlerimize, Lanet Olsun Faşist Çin’e

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkistan’da Oruç tutmak da yasak. Başörtülü kadınlar taciz ediliyor, keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur’an eğitimi engelleniyor, 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor. Buradan herkesi ‘Çin mallarını boykota’ çağırıyoruz” dedi.

 

02temmuzdoguturkistan1

 

Memur-Sen, Doğu Türkistan’da yaşanan kapalı devre zulmü protesto etmek, Çin zulmüne “DUR” demek için 81 ilde eş zamanlı olarak eylem yaptı. Eylemde Çin’in Doğu Türkistan'daki zulmü protesto edildi. Eylemlerin Ankara’daki adresi ise Çin Büyükelçiliği önü oldu. Elçilik önünde bir araya gelen grup sık sık “İslam, İnsan Özgür Türkistan”, “Oruca Uzanan Eller Kırılsın”, “İnsanlık Susma, Türkistan’da Zulüm Var”, “Türkistan'ı Unutan Dünya Utansın”, “Türkistan’ın İşgali, İnsanlığın İhlali” şeklinde sloganlar attı. Eylemde basın açıklaması yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Doğu Türkistan’da ki vahşet, katliam ve soykırımı lanetleyerek, “Çin mallarını boykot” çağrısı yaptı.

 

02temmuzdoguturkistan2

 

KAPALI DEVRE ZULÜM YAPILIYOR

Basın açıklamasında, 15 gündür Çinli faşist askerlerin Doğu Türkistan’ı tamamen kuşatma altına aldığını belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Türkistan’da oruç tutmak da yasak. Başörtülü kadınlar taciz ediliyor, keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur’an eğitimi engelleniyor, 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor. Çin hükümeti, farklı Türkçe lehçelerinde konuşan yerli halkı Çinceyi kullanmaya zorlayarak asimilasyon politikaları uyguluyor. Mal varlıklarına keyfi bir şekilde el konuluyor, seyahat özgürlükleri kısıtlanıyor. Türkistanlı kadınlar, ‘plan dışında’ hamile kaldıklarında hamileliklerinin son günleri dahi olsa mecburi kürtaja tabi tutuluyor. Nüfus planlaması dışında olan çocukların gizli olarak dünyaya getirilmesi hâlinde ise aileler çok yüksek maddi cezalara maruz kalıyor, doğum yapan kadın veya eşi memur ise bu kişinin görevine son veriliyor. Bu hukuksuzluklara, zulümlere, yasaklara ve baskılara itiraz edenler evlerinden alınıyor, demokratik eylem hakkını kullananlar sokak ortasında öldürülüyor. Halka önder olabilecek kapasitedeki bazı Alimler de zehirlenerek öldürülüyor” dedi.

02temmuzdoguturkistan5

 

 

BÖLGEYE SAĞLIK KURULUŞLARI DAHİ GİREMİYOR

Yalçın, Katil Çin devletinin Doğu Türkistan’ı karantina altına alarak, her gün yeni bir katliam gerçekleştirdiğini, yardım kuruluşlarının dahi bölgeye girmediğini, iletişimin tamamen koparıldığını belirterek, “Çin, Doğu Türkistan’da olup bitenleri, gerçek haber ve bilgilerin üstünün zorla örttürmektedir. Kendi güdümündeki medya’yı müthiş derecede dizginleyerek kör ve sağır duruma getirmektedir. Gerçekleri kontrol ederek ustaca ve sinsice gizlemektedir. Çin’in bu sahtekârlığı bütün dünyaca bilinmektedir” diye konuştu.

 

02temmuzdoguturkistan7

 

KAHROLSUN EMPERYALİZM, KAHROLSUN FAŞİST ÇİN

Dünyanın sessizliğinden cesaret alan Çin hükümetinin soykırıma dönüşen uygulamalara imza attığını belirten Yalçın, “Dünya bu soykırıma, bu insanlık zulmüne, bu alçaklığa ve vahşete seyirci kalarak, ortak oluyor. Lanet olsun böyle faşizme, lanet olsun Çin zulmüne.Adaletsizlik, hukuksuzluk bunların kanına işlemiş. Yaşanan zulümler karşısında uluslararası kamuoyunu her zamanki gibi üç maymunu oynuyor. Yere batsın adaletsiz dünya, kahrolsun emperyalizm, kahrolsun vicdansız faşist Çin” ifadelerini kullandı.

 

02temmuzdoguturkistan3

 

AKITTIĞINIZ KANDA BOĞULACAKSINIZ

“Doğu Türkistan söz konusu olunca vicdanını duvara asanları kınıyoruz” diyen Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tüm dünya sussa da biz susmayacağız! Yeryüzünde tek başımıza bile kalsak mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Onların haklarını savunmaktan katiyen geri durmayacağız. Büyük Memur-Sen ailesi olarak biz var oldukça Doğu Türkistan zulmünü, Gazze katliamlarını, Suriye vahşetini, Mısır ve Arakan’da yaşanan hukuksuzlukları gözlerine sokmaya devam edeceğiz. Gözlerinizi kapayarak vicdanlarınızın sizi rahat bırakmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Buradan faşist Çin’e sesleniyoruz; Doğu Türkistan’a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeç. Yeter artık. Uyarıyoruz! Akıttığınız kanda boğulacaksınız, hiç bir zulüm ebedi değildir. Aklınızı başınıza alın.”

 

02temmuzdoguturkistan6

 

FAŞİST ÇİN’E KARŞI BİRLİK VAKTİ

Faşist Çin hükümetinin, Doğu Türkistan’da Uygur nüfusunu azaltarak bölgeyi Çinlileştirmek istediğini vurgulayan Yalçın, “İnsanlığa çağrımız bu zulme “DUR” demek için tüm vicdan sahiplerini ayağa kalkmaya, Çin zulmü son bulana kadar bir daha oturmamaya davet ediyoruz. Bugün Çeçenistan’ın Ruslardan gördüğü zulmü, Doğu Türkistanlılar Çinlilerden görmektedir. Dünya ise bu zulme göz yummaktadır. Doğu Türkistan meselesi sadece Uygurların bir sorunu olarak görülmemeli ve vicdan sahibi insanlar bu meseleyi sahiplenmelidir… Doğu Türkistan'daki soydaşlarımıza destek olmak, Faşist Çin zulmünü protesto için ve boykot için harekete geçelim” dedi.

 

02temmuzdoguturkistan4

 

 

MEMUR-SEN BİNASINA GÖK BAYRAK ASILDI

Öte yandan Doğu Türkistan’a destek amacıyla Memur-Sen Genel Merkez Binasına “dev gök bayrak” asıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.