Çubuk'taki saldırıda cevabı aranan sorular

Çubuk'taki saldırıda cevabı aranan sorular

Türkiye, dün 4 şehidini toprağa verdi. Ancak 4 şehidin de cenazesi köye defnedilecek olmasına rağmen, 3 şehidin cenazesi ilçe merkezinde, sadece şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazı Çubuk ilçe merkezine 10 km uzaktaki Akkuzulu adlı k

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün, Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzulu Mahallesi'nde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek yumruklu saldırıya uğradı.

Saldırı bir bütün olarak değerlendirildiğinde şu soruların cevabı aranıyor?

1- Şehitlerin dördünün cenazesi de köye defnedilecek olmasına rağmen, 3 şehidin cenazesi ilçede sadece şehit Kırıkçı'nın cenaze namazı Ankara ili Çubuk ilçe merkezine 10 km uzaktaki Akkuzulu köyünde kılınmıştır?

2- Cenaze namazı yeri için neden jandarma gibi toplumsal olaylara müdahale gücü çok zayıf olan bir yer tercih edilmiştir?

3- Şehidin yakınlarının, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun köye gelmesini istememesine rağmen, neden ısrarcı olunmuştur? Şehidin babası Mustafa Kırıkcı, "Ben şehit babası olarak Kemal'in buraya gelmesinden çok üzüntü duydum." demiştir. Kılıçdaroğlu'na bu konuda bir bilgi verilmiş midir? Kılıçdaroğlu, neden, cenaze sahiplerinin de istemediği üstelik köy gibi güvenlik zaafiyetinin olacağı bir yere götürülmüştür?

4- Cumhur ittifakının %70, CHP ve İyi Parti'nin ise %7 oy aldığı bir köyde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geleceği artık kesinleştiğinde, neden daha fazla güvenlik tedbiri alınmamıştır?

5- Kemal Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığı anın görüntülerinde çok büyük sayıda güvenlik gücünün, olmadığı görülmektedir. Yine Kılıçdaroğlu'nun götürüldüğü evin etrafındaki 500 civarında bir kalabalık olmasına rağmen neden kalabalık dağıtılamamış ve evin etrafından uzaklaştırılamamıştır?

Dün ülkemiz, toplumsal bir facianın eşiğinden dönmüştür. Eleştirilerin aksine Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kalabalığı yatıştırmış ve olayların büyümesini engellemiştir. Ancak yukarıdaki soruların cevabının bulunması önem teşkil etmektedir. Bu organizasyonu neden olanlar mercek altına alınmalıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.