Cumhur İttifakı 27+4

Cumhur İttifakı 27+4

AK Parti ve MHP'nin paydaşı olduğu Cumhur İttifakı bu hafta kamuoyuna ilan edilecek. 27 büyükşehirde aday çıkarmayacak olan MHP, 4 il adayını açıklamadı. Erdoğan, Bahçeli ile görüşmesinde Osmaniye'de aday çıkarmayacağını söylemişti. MHP'nin de Erdoğan'a..

31 Mart'a doğru yaklaşırken partiler arası ittifak çalışmaları da netleşiyor. AK Parti ve MHP'nin paydaşı olduğu Cumhur İttifakı bu hafta kamuoyuna ilan edilecek. 27 büyükşehirde aday çıkarmayacak olan MHP, 4 il adayını açıklamadı.

MHP, Burdur, Çanakkale, Kırkklareli ve Rize adaylarını açıklamadı. MHP lideri Devlet Bahçeli, "Zillet İttifakının paydaşı olan CHP, HDP, İP ve diğer yedekleri her nerede ortak aday çıkartırlarsa çıkartsınlar biz hazırız, onlarla her seviyede mücadeleye kararlıyız. Zilletin ortak adayları nerede karşımıza çıkıyorsa, işte orada Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun, uyumlu hareket etmeye sonuna kadar varız" ifadelerini kullanmıştı.

4 İL ADAYI AÇIKLANMADI
Bahçeli'nin bu sözleri kapsamında CHP'nin elinde olan Burdur, Çanakkale ve Kırkklareli'de MHP'nin aday çıkarmayacağı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi Rize'de de Osmaniye'ye karşılık jest yapılacağı ifade ediliyor. AK Parti ve MHP arasında 31 Mart'ta yapılacak ittifak bu hafta açıklanacak. İttifakın çerçevesi netleşirken iki parti de ittifak kapsamında olan seçim çevrelerinde adaylarını açıklıyor. MHP, önceki gün 15'i il olmak üzere 402 adayını daha açıkladı. MHP'de 4 ilde aday açıklamadı.

RİZE'DE ADAY ÇIKARILMAYACAK
Bu iller, Burdur, Çanakkale, Kırkklareli ve Rize. MHP lideri Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de de Bahçeli'ye jest yapan AK parti bu ilde aday çıkarmayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MHP lideri Bahçeli ile görüşmesinde Osmaniye'de aday çıkarmayacağını söylemişti. MHP'nin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a jest yaparak memleketi Rize'de aday çıkarmaması bekleniyor. Bu kapsamda Rize'de aday çıkarılmayacak.

Nur Banu Aras - YeniŞafak

ŞOK (2 Ocak-9 Ocak 2019) Aktüel Ürünler Kataloğu

ŞOK (2 Ocak-9 Ocak 2019) Aktüel Ürünler Kataloğu

A101 Aktüel 3-10 Ocak 2019 Ürünler Kataloğu

A101 Aktüel 3-10 Ocak 2019 Ürünler Kataloğu

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.