Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyareti öncesi havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

BM Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan havalimanında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan yeni dönemde terörle mücadelenin yeni boyutlar kazanarak devam edeceğini açıkladı. Suriye'de PYD kordioru oluşmasına kesinlikle mücade edilmeyeceğini vurgulayan Erdoğan, 30 kadar ABD'li özel kuvvetleri askerinin Suriye'den çıkmasını Türkiye'nin sağladığını söyledi.

BM Genel Kurulu'nda 15 Temmuz darbe girişimini de anlatacağını belirten Erdoğan, "15 Temmuz darbe girişimi ve milletimizin bu ihanet karşısında sergilediği destansı direniş gözleri yeniden Türkiye üzerine çevirdi. FETÖ'nün tüm dünya kamuoyuna düzgün şekilde anlatılması gerekmektedir. Her tarafta bu örgütün inine girmeyi sürdüreceğiz. Bu saatten sonra dünyanın hiç bir ülkesi FETÖ için güvenli bir sığınak değildir ve olmayacaktır." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

BM'nin 71'inci genel kurul görüşmelerine katılmak için arkadaşlarımızla birlikte New York'a hareket edeceğiz. Tüm ülkelerin devletlerin katılması bekleniyor. Katılımcı ülkelerinin birçoğu devlet başkanları, dışişleri bakanları nezdinde katılıyor. Sayın Veysi Kaynak, Bekir Bozdağ, Fatma Betül Sayan, Ömer Çelik, Mevlüt Çavuşoğlu, Nihat Zeybekci, Berat Albayrak ve milletvekillerimiz eşlik ediyor. 

OPERASYONLAR BAŞARI İLE DEVAM EDİYOR

20 Eylül Salı günü BM Genel Kurulu'na hitap edeceğim. Konuşmamda Türkiye'nin BM'deki aktif rolüne vurgu yaparak, terörle mücadele, mülteci sorunu ve tabiiki 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirme durumunda olacağım. Bunu gerek genel kurulda, gerekse ikili görüşmelerde paylaşacağım.Türkiye bir taraftan 15 Temmuz darbe girişiminin yaralarını sararken bir taraftan Fırat Kalkanı operasyonunu yürütüyor. Sınırlarımızda FETÖ, DAEŞ ve uzantılarına karşı başarılı operasyonlar yapıyoruz. 

HİÇ BİR YER FETÖ İÇİN GÜVENLİ BİR SIĞINAK DEĞİL

15 Temmuz darbe girişimi ve milletimizin bu ihanet karşısında sergilediği destansı direniş gözleri yeniden Türkiye üzerine çevirdi. FETÖ'nün tüm dünya kamuoyuna düzgün şekilde anlatılması gerekmektedir. Her tarafta bu örgütün inine girmeyi sürdüreceğiz. Bu saatten sonra dünyanın hiç bir ülkesi FETÖ için güvenli bir sığınak değildir ve olmayacaktır.

Bu yıl genel kurul görüşmelerinde bizim de elzem olarak gördüğümüzü bazı konularda üst düzey toplantılar gerçekleştirilecek. Bunlardan en önemlisi göç toplantısıdır. Çalışma iznine sahip mültecilerin sayısı ile okula giden mülteci çocuk hedefini 1 milyonun üzerine çıkarılması tartışılacak. Dünyada en çok mültecilere evsahipliği yapan ülkemiz zirveye özellikle davet edilmiştir.

BM İÇİN UTANÇ KAYNAĞIDIR

Suriye krizini çözüme ulaştırmada kaybedilen her dakika BM için utanç kaynağıdır. Tel örgüler arkasına saklanarak bu sorun çözülemez. Artık insanlık sorumluluğunun farkına varmalı. Umarım, bu zirve krizin insani boyutunun hafifletilmesi noktasında somut adımlara vesile olur.

New York'ta bulunacağım süre zarfında ikili veya heyetler arası görüşmelerim olacak. 21 Eylül'de DEİK ve Başbakanlık tarafından düzenlenen akşam yemeğinde ABD'deki yatırımcılarla bir araya geleceğiz. ABD kanallarında mülakatlarım olacak. Ziyaretim sırasında ABD'deki Türk ve Müslüman toplum temsicileriyle görüşeceğiz.

SORU-CEVAP

ABD Suriye'de rejimin jetlerini vurdu. Buradaki gerilim Fırat Kalkanı Operasyonu'nu etkiler mi?

ABD'nin açıklaması burada bir yanlışlık olduğu yönünde. Belki orada bu olayın aslını sorup öğrenme şansımız olur. ABD, ÖSO tarafından istenmiyor. Çünkü ÖSO'ya yönelik ABD'li yetkilerin tavrı süreci bu noktaya getirdi. Bizim yetkililerimiz, bizim özel kuvvetler mensuplarımız 30 kadar ABD'li özel kuvvetleri oradan çıkardı. 

Tel-Abyad'da ABD bayrakları görüntülendi. Bunun için ne diyeceksiniz?

Biz Suriye'nin kuzeyinde kesinlikle bir terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğimizi  belirttik. Bazı kesimler hala IŞİD lafını kullanıyor. Bu lafı kullanırken İslam'a zarar veriyorlar. Biz IŞİD'i kabul etmiyoruz. DAEŞ dedik. Bunu dünya kabul etti. Biz de kabul etmeyenler var. Bir barış dini olan bizim dinimize kimse böyle bir yakıştırma yapamaz. Tel abyad aslında arapların yerleşim bölgesidir. Biz neden hep sabrettik ve Gaziantep olayından sonra patladık? Bunu bütün dostlarımıza söyledik. yeter artık dedik. Bir münbiç operasyonu var ki biz kesinlike PYD YPG olmayacak dedik. Münbiç yüzde 95'i araplara ait bir yerken sanki PYD ve YPG'ye ait bir yermiş gibi gösterdiler. Dedik bu yanlış gelin beraber yapalım. Dediler 3-4 ay sürer. Noldu 15 gün sürdü. Şimdi diyorlar haklısınız. Bu bölgeyi bilen tanıyan biziz. Bizi dinleyin biz sizin NATO'da müttefikiniziz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.