Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaşlara yeni zam müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan maaşlara yeni zam müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki son gelişmelere ilişkin dikkati çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, işçilerin maaşlarına yapılacak yeni düzenlemeyi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV yayınında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

ELEKTRİKTE KADEMELİ FATURA DÖNEMİ

Salgın koşulları nedeniyle alınmış bir tedbir. Dünyada yaşanan artışlar sonucu enerji maliyetlerinde büyük artışlar meydana geldi. Elektrik üretiminin ana hammaddelerinden olan kömürde 5 kat, doğal gaz fiyatlarında 10 kat artışlar söz konusu.

2021'de vatandaşların elektrik faturalarında yüzde 50, doğal gazda yüzde 75 sübvansiyona gidilmiştir. 2022'de de benzer sübvansiyonlar devam edecek.

"ÇOK İYİMSER BAKIYORUZ"

Yüksek faiz ortamının orta-uzun vadede kırılganlık oluşturduğu aşikar. Biz işte bu sebeple düşük faiz ortamında kaynaklarımızı üretim, istihdam, ihracat ve büyüme olarak kullanmak istiyoruz. Önümüzdeki döneme çok iyimser bakıyoruz. Son dönemde döviz kurundaki istikrarlı seyir bu bakışımızı destekliyor. Kamusal kaynakları ve banka kredilerini etkin ve verimli şekilde üretimin arttırılması için kullanarak bu mücadelemizde başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu modelle birlikte ekonomimiz spekülatif ve manipülatif müdahalelerden daha az etkilenecektir.

VATANDAŞA ÇAĞRI: KAMU BANKALARINA GİDİN

Bu makas özel bankaların bu konuda hâlâ sömürü çarkını devam ettirme gayretinin olduğunu görüyoruz. Vatandaşlarıma diyorum ki kamu bankalarına gidin ve böyle bir sömürü çarkı içerisine girmeyin. Kamu bankaları vatandaşını kesinlikle yüksek faizle sömürme gibi bir gayrete giremez. Biz bu ülkede tüketim ekonomisine destek vereceksek sömürü yoluyla değil, vatandaş temin ettiği kredisini gelsin sizinle de kullansın. Ama siz böyle yaparsanız gideceği yer uygun krediyi veren kamu bankasıdır. Faizden medet umulmasını kesinlikle doğru bulmuyoruz.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK? 

Salgın önlemlerinin gevşemesiyle küresel enerji ve emtia fiyatlarında artış yaşandı. Küresel tedarik zincirlerindeki bozulmalar ortada. Bütün bunlarla beraber girdi maliyetlerinde yine önemli artışlar oldu. Bu durum tüm dünyada enflasyonist baskıları artırdı.

Bugün ekonomide dünyanın en büyüğü ABD enflasyonla mücadeleyi başaramıyorsa, kendi ülkemizdeki şartlara da buna göre bakmamız lazım. Enflasyonla mücadele önceliğimizdir. Enflasyonun olumsuz etkilerini vatandaşlarımıza asgari düzeyde yansıtması için gerekli adımlar atılıyor. 

(Kur korumalı mevduat hesabı) Türk lirasına güveni artırmak için uygulamaya alındı. Vatandaşlarımızın kur korumalı mevduat hesabına ilgisi muhteşem. 203 milyar lirayı aşmış durumda. 

KDV İNDİRİMİ TALEBİ

Ekonomi programımızda KDV'de adaleti sağlama yönünde çalışmalar yapma kararı almıştık. KDV konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığımız çalışmalarını yürütüyor. KDV oranlarının sadeleştirilmesi, uygulamada kolaylık sağlayacak konularda Gelir İdaresi Başkanlığımız beklentileri ve çözüm önerilerini alıyor. 

İŞÇİLERE ZAM MÜJDESİ

Burada bir müjde de vereyim. İşçilerimizin toplu sözleşmede aldıkları zammın üzerine ortaya çıkan enflasyon farkı zaten eklenecektir. Memur sözleşmesinde yaptığımız gibi yüzde 2.5'luk bir artış daha ilave ediyoruz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.