Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Gülen'i iade edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'a: Gülen'i iade edin

AK Parti MKYK'sında Trump'la görüşmesini anlatan Cumhurbaşkanı, Fetullah Gülen'in iadesini bir kez daha istediğini aktardı

ZÜBEYDE YALÇIN

Erdoğan, "Gençlere siyaset yolunu bizim açtığımızı onlara hatırlatın. Herkes söylem birliği içinde olsun" uyarılarında da bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump arasında önceki akşam gerçekleşen telefon görüşmesinin detaylarını partisinin MKYK toplantısında anlattı. Erdoğan görüşmede, ABD'de yaşayan FETÖ terör örgütünün elebaşısı Fethullah Gülen konusunun bir kez daha gündeme geldiğini belirterek, "Trump'tan, Gülen'in Türkiye'ye iadesini istedim" dedi.

AK Parti MKYK'nin önceki gün yapılan toplantısına Erdoğan, Trump'la yaptığı telefon konuşması nedeniyle gecikmeli olarak katıldı. Erdoğan, konuşmanın genel anlamda iyi geçtiğini, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri ele aldıklarını belirtti. Erdoğan, "Trump'tan Gülen'in iadesini bir kere daha istedim" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu

'GENÇLER BİZDEN KOPMUYOR'

AK Parti'nin il kongrelerine katıldığını hatırlatan Tayyip Erdoğan, kamuoyunda yaratılmak istenen havanın tersine gençlerin kendilerine büyük teveccüh gösterdiğini belirtti ve şöyle devam etti: "Kamuoyunda yanlış bir algı var. Gençler bizden kopmuyor. Bu algıyı yıkmak için her platformda gençlere 18 yaş düzenlemesini getirdiğimizi, gençlerin siyaset yolununu açtığımızı anlatın. Seçilme yaşının 18'e inmesi ile birlikte, belki de 13 yaşından itibaren gençlere siyaseti anlatmamız lazım. Bunu en çok da gençlik kollarımız yapmalı. Sahaya hakim olun. Gençleri süreçlere dahil edin. Sahayı boş bırakmayın. Yaptığımız çalışmaları iyi anlatın."

YÜKSEKOVA VE CİZRE

Bir MKYK üyesi, Yüksekova ve Cizre'nin il olmasına yönelik kararı nedeniyle vatandaştan şikayetler aldıklarını belirtince Erdoğan, "Biz kararımızı verdik. Bundan vazgeçmeyeceğiz" yanıtını verdi. Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal da söylem birliği konusunda oluşturulan komisyonun çalışmaları hakkında kapsamlı bilgi verdi. Erdoğan da bunun üzerine "Her kafadan bir ses çıkmasın. Mahalle temsilcilerinden, parti yöneticilerine kadar herkes söylem birliği içinde olsun" uyarısı yaptı.

CAM FİLMİNDE CEZA YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı sunumda terör ile mücadeleyi anlattı. Soylu, araba cam filmleri ile ilgili gelişmeler hakkında da şu bilgiyi verdi: "Bu konuda biri İçişleri diğeri Sanayi Bakanlığı'nı ilgilendiren iki ayrı yönetmelik var. Biri cam filminin kullanımını, diğeri üretimini ilgilendiriyor. Şimdi iki bakanlık olarak bu yönetmelikleri birbirine uyumlu hale getiriyoruz. Normalde zaten ceza kesiliyordu. Cumhurbaşkanımızın uyarısı üzerine yeni düzenleme yapılana kadar ceza kesilmesini durdurduk."

Toplantıda kongre konusu da ele alındı. 2018'in şubat ayında il kongrelerinin tamamlanması ve ardından da büyük kongrenin yapılması planlanıyor.

Meclis'teki torba yasada yer alan GSM şirketlerinin borçlarına ilişkin düzenlemenin kamuoyunda tartışmalara neden olduğu belirtilince Başbakan Binali Yıldırım, "Bu düzenleme olmasaydı GSM şirketleri mahkeme yoluna başvuracaktı. Yapılan düzenleme kamu yararınadır" dedi.

MACRON'ASOÇİ TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz Al Suud'la telefon görüşmesi yaparak Soçi'deki Suriye zirvesi hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Erdoğan, Macron'a, Suriye'de BM gözetiminde serbest, adil ve tüm Suriyelilerin sandığa gidebilecekleri seçimlerin gerçekleşmesine büyük önem verdiklerini belirterek, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasının hayati önem taşıdığına dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kral Al Suud ile görüşmesinde de Astana süreci, Soçi'deki üçlü zirve ve Suriye meselesine çözüm arayışı konuları ele alındı.

Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.