Cumhurbaşkanı, o mektubu yırtarak çöpe attı

Cumhurbaşkanı, o mektubu yırtarak çöpe attı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'ın gönderdiği mektubu yırtarak çöpe attı.

Ahmet Hakan, üst düzey bir devlet görevlisine dayandırdığı bilgilerle Mektubun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından arabuluculuk teklifi reddedilerek çöpe atıldığını yazdı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suriye'deki harekattan hemen önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yazdığı iddia edilen bir mektup sızdırıldı.

Söz konusu mektupla ilgili Ahmet Hakan, sosyal medya hesabından bazı paylaşımlarda bulundu. Hakan, "Mektup meselesiyle ilgili üst düzey bir devlet görevlisiyle görüştüm. Söylediklerini aynen aktarıyorum," diye başladığı paylaşımlarına şöyle devam etti:

"Mektup 9 ekimde yazıldı. Erdoğan tarafından arabuluculuk teklifi reddedilerek çöpe atıldı. Bu mektuba verilmiş en net cevap 9 Ekim tarihinde saat 16:00'da verilmiş olan cevaptır. Bu cevap Barış Pınarı Harekatıdır."

"Trump bu tarzla (teröristlerle arabuluculuk teklifi gibi adımlarla) Erdoğan'a bir şey yaptıramayacağını görmüş olmalı. Trump bugun artık "PKK DEAŞ'tan da kötü" noktasına gelmiştir."

"Erdoğan kendi pozisyonunu değiştirmeden diğer aktörleri kendi pozisyonuna yaklaştırmaya devam ediyor. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda Pence'in de Erdoğan'a YPG ile görüşme teklif etmesi beklenemez."

"Teklif etse de Erdoğan bunu da kesin bir dille reddedip pence'i eli boş gönderir. Bu ABD'nin işine gelecek bir durum olmayacaktır. ABD bunun farkında olmalıdır. Ayrıca bu mektuba karşı gereken cevap misliyle verilmiştir."

"Açık ve net olarak söylemek gerekirse Erdoğan kararlı duruşu ile ülkesinin ve bölge halklarının çıkarlarını koruma noktasında oldukça başarılı bir siyaset yürütüyor."

"Az önce görüştüğüm üst düzey bir devlet görevlisinin "mektup olayı" ile ilgili yaptığı açıklama böyle..."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.