Danıştay İDDK'nın emsal üst öğrenim kararı

Danıştay İDDK'nın emsal üst öğrenim kararı

Geçtiğimiz hafta yayımladığımız, en üst öğrenimden KPSS'ye girilmesi kuralına dair Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararının yayınlıyoruz.

DANIŞTAY'IN GEÇEN HAFTA YAYINLADIĞIMIZ KARARI

Geçtiğimiz hafta Danıştay 12. Dairesinin kararını yayınlamıştık. Danıştay 12 Dairesi, sınavın doğru yapıldığını ancak yerleştirmelerin yanlış yapıldığını belirtmişti. Danıştay kararında, meslek lisesi mezunu adayın, üniversite mezunu olduğundan lisans düzeyinden sınava girmesi gerektiği ancak bu adayın lisans puanıyla meslek lisesi mezunlarına yönelik kadrolara başvurabilmesi gerektiği belirtilmiştir. Danıştay 12. dairesinin bu kararına ÖSYM itiraz edecek ve dosya Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunda görüşülecektir. Şuan için bu süreç devam etmektedir.

DANIŞTAY İDDK'NUN EMSAL KARARI

Bugün ise emsal bir Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu kararı yayınlıyoruz. Danıştay İDDK'nın bu kararındaki olay ile geçen hafta yayımlamış olduğumuz dosyanın içeriğiyle aynıdır. Bu olayda da sınava lisans düzeyinde girmesi gereken bir aday KPSS'ye önlisans düzeyinde girmiş ve sonrasında önlisans puanını kullanarak Adalet Bakanlığına zabıt katibi olmuştur. Adalet Bakanlığı, kişi göreve başladıktan sonra, kişinin lisans mezunu olduğunu tespit etmiş ve yapılan atamayı iptal etmiştir.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu açılan davalar sonrasında, son merci olarak, KPSS'ye en üst öğrenimden girmeyen adayın atamasının iptal edilebileceğine karar vermiştir.

Bu karar, geçen hafta yayınladığımız kararın Danıştay İDDK'ndaki görüşmeleri sırasında da emsal olacaktır.

 

İŞTE DANIŞTAY İDDDK'NUN KARARI

   www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.