Danıştay Kararı Uygulanması İçin Okul Müdürleri Dilekçe Örneği

Danıştay Kararı Uygulanması İçin Okul Müdürleri Dilekçe Örneği

Danıştay İddk Kararı Uyarınca Başvuruda Bulunmak İsteyen Okul Müdürleri İçin Dilekçe Örneği

6 AYDAN AZ ÇALIŞAN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ VE ŞUBE MÜDÜRLERİNİN DEĞERLENDİRMELERİ ÜZERİNE GÖREV SÜRESİ UZATILMAYAN OKUL MÜDÜRLERİ İÇİN DİLEKÇE ÖRNEĞİ

 

 

 

…………… VALİLİĞİ

…………… Milli Eğitim Müdürlüğü’ne

Sunulmak Üzere

…………… Okulu/Lisesi Müdürlüğü’ne

 

…… ili ...... ilçesi …… okulu/lisesinde okul müdürü olarak görev yaptığım sırada, 6528 sayılı Kanunun 25. maddesiyle 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Geçici 10 uncu madde uyarınca 2013-2014 ders yılının bitimi itibarıyla başka bir işleme gerek kalmaksızın dört yılını dolduran okul müdürlerinin görevinin sona erdirileceği kurula bağlandı.

10 Haziran 2014 gün ve 29026 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin Geçici 1. maddesinde yer alan; “… yöneticilik görevi 2013-2014 ders yılının bitiminde sona eren müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları, bu Yönetmelikte öngörülen usul ve esaslara göre yerlerine görevlendirilen yöneticiler göreve başlayana kadar görevlerine devam eder.” hükmü uyarınca, yeni yöneticiler görevlendirilene kadar görevimize devam edeceğimiz kurala bağlandı.

Yönetmeliğin 15. maddesi uyarınca, müdürlükte dört yıllık görev süresini dolduranlar ile görev yaptıkları eğitim kurumunda sekiz yıllık görev süresini dolduran müdürler, yönetmeliğin ekinde yayımlanan EK-1 Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri Değerlendirme Formu üzerinden değerlendirilecek, Yönetmeliğin 16 ncı maddesi uyarınca dört yıllık görev süresi sona eren müdürlerden halen görev yapmakta oldukları eğitim kurumundaki görevlerinin uzatılması için başvuruda bulunanların görev süreleri, Ek-1’de yer alan Form üzerinden yapılan değerlendirme sonucunda 100 üzerinden 75 ve daha üstü puan almaları halinde, il millî eğitim müdürünün teklifi üzerine valinin onayı ile uzatılacaktır. Yönetmeliğin anılan hükmü uyarınca yapılan değerlendirme sonucunda 75’in altında (… , …) puan verilerek görev sürem uzatılmamıştır.

Yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açılan davalarda yürütmenin durdurulması isteklerinin reddine karar verilmiştir. Ret kararı üzerine yapılan başvurulardan birinde Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun 18.2.2014 gün ve E.2014/1151 sayılı kararıyla, Yönetmeliğin Ek-1 Görev Süreleri Uzatılacak Eğitim Kurumu Müdürleri İçin Değerlendirme Formu’nun “Açıklama” başlıklı kısmının 3. maddesinde “en az altı ay çalışmış olma” şartının İlçe Milli Eğitim Müdürü, Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürü ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürleri İçin aranmamasına ilişkin eksik düzenlemenin yürütmesi durdurulmuştur.

Benimle en az altı ay çalışmadığı halde, İlçe Milli Eğitim Müdürü  …….., İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürü …….. ve Eğitim Kurumundan Sorumlu Şube Müdürü ……… değerlendirme (hangi kişiler 6 aydan az çalışmış ise o kişiler yazılacak) yapmış, düşük puanlar vererek müdür olarak görevime devam etmemi engellemiştir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun anılan kararıyla, benimle en az altı ay çalışmadığı halde bu kişinin/kişilerin değerlendirme yapmasının hukuka aykırı olduğu saptanmıştır.

Yukarıdaki açıklamalar ışığında, benimle altı ay çalışmayan kişiler tarafından yapılan değerlendirmelerin iptal edilmesini, okul müdürü olarak görev yaptığım sırada benimle en az altı ay çalışmış kişilerin yapacakları değerlendirme ile yeni bir değerlendirme formu düzenlenmesini ya da bu kişilerin yaptıkları değerlendirmenin yok sayılarak, yeniden bir puanlama yapılmasını ve okul müdürlüğü görev süremin uzatılmasını istiyorum. 

Gereğini bilgilerinize sunarım.

 

 

ADRES                     :

                                                                                                               …/…/2015

……………………….                                                                     Ad, Soyad, İmza

……………………….

            …….../……….

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.