Darbeciler Başarılı Olsaydı O Hain MEB Müsteşarı Olacaktı

Darbeciler Başarılı Olsaydı O Hain MEB Müsteşarı Olacaktı

Darbeciler Başarılı Olsaydı İşe MEB Müsteşarı Olacak Olan Hainin Genelkurmay Başkanına ""Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz" diyen havacı Tuğgeneral Hakan EVRİM olduğu ortaya çıktı.

Darbeciler Başarılı Olsaydı İşe MEB Müsteşarı Olacak Olan Hainin Genelkurmay Başkanına "Sizi Gülenle Görüştürelim" diyen eski havacı Tuğgeneral Fetö Terrö örgütü üyesi hain Hakan EVRİM olduğu ortaya çıktı. 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Akıncı 4. Anajet Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim, "Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal beni cep telefonumdan aradı, Ankara'da neler olduğunu, uçan uçakların benim üsse ait olup olmadığını sordu. Ben de Akıncılar Üssü'nden kalktığını, benim ve kendisinin can güvenliği olmadığını, 'bilginiz olsun' şeklinde söyledim. Ancak beni zorla alıkoyduklarını söylemedim. Yanımda bulunan şahısların 'kapat' talimatı vermeleri üzerine ben de telefonu kapatmak zorunda kaldım" diyerek ifade vermişti. 

Darbe girişiminden sonra tutuklanan terörist Hakan EVRİM ifadesinde  "Yurtta Sulh Konseyi" şeklinde bir yapılanmadan haberi olmadığını belirterek "Kim tarafından oluştuğunu, hedeflerinin ne olduğunu bilmiyorum, ilk defa TRT'de olay günü bu konseyden haberim oldu" ifadelerini kullandı. 

Olay günü herhangi bir uçak, silah veya başka bir mühimmat kullanmadığını savunan Evrim, gözaltına alındıkları sırada grubun içerisinde Tümgeneral Kubilay Selçuk'tan başka tanıdığı kimse bulunmadığını, görebildiği kadarıyla Selçuk'un da "kendi konumunda hareket ettiğini" savundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, mağdur sıfatıyla verdiği ifadesinde Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığında alıkonulduğu sırada Hakan Evrim'in "Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah Gülen ile görüştürürüz" dediğini söylemişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.