Darbeciler İsrail'in Ekmeğine Yağ Sürdü

Darbeciler İsrail'in Ekmeğine Yağ Sürdü

Darbeciler İsrail'in Ekmeğine Yağ Sürdü

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Rabia Platformu ve Rabia Mısır Dayanışma Derneği’nce, Mısır’daki darbenin birinci yılı dolayısıyla Fatih Saraçhane Parkı’nda düzenlenen etkinlikte konuştu. Mısır’daki darbenin amacının sadece Mısır’dan Gazze’ye açılan mazlumların tünelini değil, dünya mazlumlarına açılan tüneli kapatmak olduğunu ifade eden Gündoğdu, darbenin İsrail’in ekmeğine yağ sürdüğünü söyledi.
 
Ankara’dan Adeviyye’ye Destek
 
Gündoğdu, darbeden sonra Adeviyye Meydanı’ndaki kardeşlerinin sesini dünyaya duyurmak için Ankara’da öncülüğünü yaptıkları mitingin adını “Mısır için direniş, insanlık için diriliş” koyduklarını hatırlatarak, “İnsanlık için diriliş diyorum çünkü bu darbe, insanlığın sınıfta kaldığı tabloyu dünyanın gözünün önüne sermiştir ve medeniyet farkını, İslam medeniyeti karşısında Batı’nın çifte standartlı çirkef uygarlığını da insanlığa göstermiştir” dedi.
 
İşbirlikçilere Kınama
 
Maalesef bu darbenin bazı sözde İslam devleti yöneticilerinin desteği ile ve kendi ülkesinde bir balina bile karaya vurduğunda kıyameti koparanların sessizliği ile gerçekleştirildiğini dile getiren Gündoğdu, “Öyleyse bu mesele öncelikle ümmetin meselesidir, Siyonizm ile mücadele meselesidir. Batı’nın çifte standardına karşı birleşmiş gönülleri, birleşmiş kalpleri bir araya getirme meselesidir. Vaat edilmiş topraklar adına çocukların bile öldürülmesine cevaz veren bu çarpık anlayışa karşı, ‘Bir insanın ölümü kâinatın ölümüdür, bir insanın kurtuluşu kâinatın kurtuluşudur’ diyen medeniyetimizin yeniden şaha kalkması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi aleyhine sloganların atıldığı etkinlikte, Türkiye’de eğitim gören Mısırlı öğrenciler duygularını dile getirdi. Mısır’da bir yıl önce yaşananlara ilişkin görüntülerin sinevizyonla katılımcılara izletildiği etkinlikte, hep birlikte iftar yemeği yenildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.