Dava Açan Memurlar Da 30 Yıldan Fazla Süre İçin İkramiye Alacak Mı?

Dava Açan Memurlar Da 30 Yıldan Fazla Süre İçin İkramiye Alacak Mı?

Kimler emekli ikramiyesi düzenlemesinden yararlanacak? Dava Açan Memurlar Da 30 Yıldan Fazla Süre İçin İkramiye Alacak Mı? Memur İkramiyelerinde 5 Soru 5 Cevap

Bilindiği üzere devlet memurlarından 30 yıldan fazla çalışması olan ancak emekli olduğunda kendilerine 30 yıldan fazla çalışma süresi için ikramiye ödenmeyenlere ikramiye ödenmesi ile ilgili düzenleme geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu tarafından yapılarak Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edildi. Söz konusu tasarının yasalaşması ile birlikte emekli olmuş fakat kendilerine 30 yıldan fazla süreler için ikramiye ödemesi yapılmamış memurlara da ikramiye ödenecek. Peki bu tasarıdan önce dava açan memurların durumu ne olacak? Dava giderleri kime yüklenecek? Bu kişilere de ikramiye ödenecek mi? Bu soru ile 30 yıldan fazla ikramiye hakkında merak edilen tüm soruların cevabı yazımızın devamında.

1-Dava Açanların İkramiye Ödemesi

Dava açanlara, dava açmadan önce Sosyal Güvenlik Kurumu’na yaptıkları başvuru tarihi esas alınarak ve kanuni faiz işletilerek, ikramiye farkları ödenecektir. Açılan davalara konusuz kalması nedeniyle “karar verilmesine yer olmadığına” şeklinde karar verilecek. Yargılama giderleri idarenin üzerine bırakılacak. Vekalet ücretleri ise dörtte bir oranında ödenecek. Sosyal Güvenlik Kurumu idare mahkemelerinin verdiği olumsuz kararlar için temyiz yoluna gitmeyecek, ayrıca temyize gidilmiş dosyalardan da vazgeçilecek.

2-İkramiye Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilen kanun tasarısının yasalaşma tarihinden sonra ikramiye başvuruları bir yıl süreyle yapılabilecek.

İkramiyelerin 7500,00 T.L ye kadar olan kısmı tasarının yasalaşma tarihinden itibaren 3 ay içerisinde ödenecek.

3-Tüm Memurlara 30 Yıldan Fazla Çalışma Süresi İçin İkramiye Ödenecek mi?

Söz konusu tasarı yasalaştıktan sonra 30 yıldan fazla çalışması olduğu halde 30 yıldan fazla çalışma süreleri için kendilerine ikramiye ödenmeyen tüm memurlara ikramiye ödenecek.

4-İkramiye Hesabı Nasıl Yapılacak?

İkramiye hesabı güncel katsayılar üzerinden değil kişinin emekli olduğu tarihteki katsayılar esas alınarak hesaplanacak.

5-Vefat Eden Memurların Hak Sahiplerine İkramiye Ödenecek mi?

Memurun vefat etmiş olması halinde hak sahipleri talep ederek ikramiye alabilecekler.

sgkrehberi.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.