Davutoğlu, Müdür Atamaları ve Öğretmen maaşlarında ne yapacak?

Davutoğlu, Müdür Atamaları ve Öğretmen maaşlarında ne yapacak?

Davutoğlu, Müdür Atamaları ve Öğretmen maaşlarında ne yapacak?

İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un Okul Müdürlüğü atamalarında yaşanan sorunlar ve öğretmen maaşlarının durumu hakkındaki konuşmaları, Davutoğlu'nun dikkatini çekti. 

Kamuda çok ciddi bir ayrımcılık olduğunun altını çizen Genel Başkan İsmail Koncuk, kamu çalışanlarının bu durumdan son derece rahatsızlık duyduğunu söyledi. Çalışma barışının bozulmak üzere olduğunu belirten Genel Başkanımız,  görevde yükselme konusunda bilhassa   Milli Eğitim Bakanlığı’nda yaşanan haksızlıklara yönelik Başbakan’ın dikkatini çekti. Okul müdürü ve yöneticilerini tanımayan, yan yana gelseler ismini söylemeyecek şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürlerinin verdiği uydurma puanlarla sekiz bin okul yöneticisinin haklarının  gasp edildiğini belirten Koncuk, bu şekilde devam ederse sayının 73 bine çıkacağını söyleyerek en kısa zamanda bu haksızlığın düzeltilmesini istedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk, Başbakan Davutoğlu’na, “Öğretmenler neden hak aramak için sokağa çıksın, bunu sizin ve Hükümetinizin görüp değerlendirmesi” gerekir diye sordu. Başbakan Davutoğlu ise, Genel Başkanımızdan bu konuda hazırlanacak bir raporu en kısa sürede kendisine iletmesini istedi.

Görevde yükselme konusunda liyakat, kabiliyet ve donanımı öne çıkaran, insanları torpil aramaya yönlendirmeyen bir sistemin mutlaka kurulması gerektiğini ifade eden Koncuk, Başbakan Davutoğlu’na, “ alın teri döken, unvanı hak eden insanların hak gasplarını bu ülkede kim koruyacak?”dedi.

Enflasyon farkı konusu da Genel Başkan İsmail Koncuk’un gündeme taşıdığı bir diğer başlıktı Genel Başkan İsmail Koncuk enflasyon fakı meselesinin Hükümetin birinci öncelikli konusu olmasını gerektiğinin altını çizerek, çıkışta da  Başbakan’a bu konuyu yeniden hatırlattı. Başbakan Davutoğlu ise, “Bu konuyu yeniden değerlendireceğim” dedi.

Davutoğlu'nun özellikle Okul Müdürü atamaları ve Öğretmen maaşları konusunda nasıl bir adım atacağı merakla bekleniyor. 

TurkiyeEgitim.Com özel haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum