Davutoğlu'na Şok - Biri Tutuklandı, Diğeri Görevden Alındı

Davutoğlu'na Şok - Biri Tutuklandı, Diğeri Görevden Alındı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Dışişleri Bakanlığı dönemindeki özel kalem müdürlerinden biri FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı, diğeri ise Büyükelçilik görevinden alındı.

AKP Konya milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri bakanlığı döneminde özel kalem müdürü olan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de dış politika başdanışmanlığını yapan eski büyükelçi Gürcan Balık tutuklandı. Balık, Sincan Cezaevine gönderildi.

TUTA GÖREVDEN ALINDI

Davutoğlu’nun diğer özel kalem müdürü Ahmet Tuta ise Zagrep Büyükelçiliği görevinden alınarak merkeze çekildi. Daha önce Moskova Büyükelçiliği’nde Başkatip ve Kazan’da Başkonsolos olarak görev yapan Tuta, 2009 -2014 arasında Davutoğlu’nun özel kalem müdürlüğünü yapmıştı. Daha sonra Uluslararası Hukuk Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunmuş, ardından Zagreb Büyükelçiliğine atanmıştı. Öte yandan bir süre önce merkeze alınan Türkiye’nin eski Kanada Büyükelçisi Tuncay Babalı ile Kostarika eski Büyükelçisi Alı Fındık da FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak Sincan Cezaevine gönderildi.

Sözcü Gazetesi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.