Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Adam olana adam gibi cevap verilir

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'na: Adam olana adam gibi cevap verilir

Başbakan Esenboğa Havalimanı'nda Kılıçdaroğlu'nun Sema Ramazanoğlu'na hakaretleri için "ilk açıklamasıyla edepsizlik, ikincisiyle akılsızlık yaptı. Kılıçdaroğlu bugün "Bana adam gibi cevap versin" demişti. Adam olana adam gibi cevap verilir" dedi.

Başbakan Esenboğa Havalimanı'nda Kılıçdaroğlu'nun Sema Ramazanoğlu'na hakaretleri için "ilk açıklamasıyla edepsizlik, ikincisiyle akılsızlık yaptı. Kılıçdaroğlu bugün "Bana adam gibi cevap versin" demişti. Adam olana adam gibi cevap verilir" dedi.
Başbakan Esenboğa havalimanı’nda açıklama yaptı. Davutoğlu "Kılıçdaroğlu ilk açıklamasıyla edepsizlik, ikincisiyle akılsızlık yaptı. Kılıçdaroğlu bugün "Bana adam gibi cevap versin" demişti. Adam olana adam gibi cevap verilir" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şunlar:

Finlandiye ile ikili ilişkilerimizi geliştirmeye kararlıyız. Finlandiya dost bir ülkemizdir.

İLKİ EDEPSİZLİK İKİNCİSİ AKILSIZLIK
Siyasi hayatın esası nezakettir, edeptir. Kılıçdaroğlu bugün iki hata yaptı. Birincisi, bakanımıza herhangi bir insanın ağzına yakışmayacak sözler sarfetmiş olmasıdır. İkincisi, ısrar edip ikinci bir açıklama yapması da daha büyük hatadır. Kendi hatasını fark edecek bir akla sahip olduğu ortaya çıkabilirdi ama bunu yapmayarak akılsızlık yaptı. İlk açıklamasıyla edepsizlik, ikincisiyle akılsızlık yaptı.

ADAM OLANA ADAM GİBİ CEVAP VERİLİR
Kılıçdaroğlu bugün "Bana adam gibi cevap versin" demişti. Adam olana adam gibi cevap verilir. Adam olmadığını, insan olmadığını göstermiştir. Umarım çıkar dürüstçe özür diler. Özür dilemezse millet vicdanında mahkum olur.

TUTUKSUZ YARGILAMADAN YANAYIM
Başbakan Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akademisyenlerin tutuklu yargılanması gerektiği yönündeki açıklamaları sorulduğunda ise, "Ben ilkesel olarak kesin hükme varılana kadar tutuklu yargılamayı doğru bulmadığımı ifade ettim" dedi.

Başbakan, "Tüm kesimler için geçerlidir. Ancak kaçma, delil saklama gibi gerekçe söz konusuysa bunu takdir edecek olan hakimdir. Nihai hüküm verilene kadar tutuksuz yargılamanın doğru olduğu inancındayım. Kaçma ya da delil karartma riski varsa yargı gerekeni takdir eder" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA
Başbakan Davutoğlu'na, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatlarla buluşmasında bahsettiği 'teröre destek verenlerin vatandaşlıktan çıkarılması' yönündeki açıklamaları hatırlatıldı. Davutoğlu,  "Eğer bir ülkede bir kişi terörle o ülke insanına zarar vermeyi amaç edinmişse, zaten o ülke ve insanıyla manevi bağını koparmış demektir. Hiçbir vicdan sahibi vatandaş, insanlarını terör saldırısıyla yok etmeyi düşünmez. Vicdanı mazur görmez." dedi.

Başbakan, "Zaten o kişinin fiilen o vatanla bağı kopmuş demektir. Ancak mevzuatta kimlerin vatandaşlıktan nasıl çıkarılacağı da bellidir. Casusluk ve yurtdışı ülkelerle irtibatlar başta olmak üzere terörle mcüadele bağlamında gerekli adımı atarız ancak şu anlamda henüz olgunlaşmış bir çalışmamız yok" diye konuştu.

Karar

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.