Demirören resmen aday

Demirören resmen aday

Bugünkü toplantıda Beşiktaş Yönetim Kurulu üyelerine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı'na aday olacağını söyleyen Yıldırım Demirören adaylık dilekçesini TFF'ye verdi.

Sabah saatlerinde Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yönetici arkadaşları ile bir araya gelen Başkan Demirören, yaklaşık 2 saatlik bir toplantı gerçekleştirdi. Başkan'ın yöneticelere TFF Başkanlığı'na aday olacağını söylediği kaydedildi. Yönetim kurulu toplantısının ardından Başkan Yıldırım Demirören tesislerden ayrıldı.

İstinye'de bulunan Futbol Federasyonu merkezinde çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Demirören, başkanlık için müracat eden 19 adaydan birisi olduğunu belirterek, "Tek hedefimiz Türk futbolunu bu kaostan kimse yara almadan kimse üzülmeden, Türk takımları üzülmeden bu kaostan çıkarmaktır. UEFA ile yapacağımız yeni federasyonun yeni yönetimin yapacağı diyalogla en iyi şekilde çözmek için yola çıktık. Allah hepimizin yardımcısı olsun diyoruz." dedi.

Kendisini 14 Süper Lig kulübünün desteklediğini belirtmesi üzerine Demirören, şunları söyledi: "Sonuçta Süper Lig Kulüpleri değil. Bank Asya, İkinci Lig, amatör kulüplerin desteğiyle bir yere gelmek istiyoruz. Güçlü bir yönetimle gelmek istiyoruz ki bu süreçte herkesin desteğini arkamızda hissederek hepimiz için Türk futbolu için, taraftarlar için uğraşmak istiyoruz."

Bir gazetecinin Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün kendisinin adaylığını doğru bulmadığına yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Yıldırım Demirören, "Herşeyin hayırlısı. 27 Şubat'ta seçim var. 19 adaydan biriyim. Eğer genel kurul bizleri seçerse sonuçta Galatasaray'ın, Galatasarayımız gibi Bursasporumuz gibi büyük takımların da federasyon başkanı olarak hep beraber bu mücadeleyi yapacağız." diye konuştu.

Beşiktaş Kulübü'nün sabah yapılan yönetim kurulu toplantısında yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak da Demirören, "Beşiktaş'ta 9 sene başkanlık 4 senede aktif yöneticilik yaptım. Tabiki bu süreçte hatalarımız oldu. Mutlu günlerimiz oldu. Beşiktaş camiası olarak bir aileyiz. Beşiktaş Kulübü muhakkak yeni başkanını seçecektir. Seçilen başkanın arkasında duracaklardır. Ayrılmak kolay değil. Allah Beşiktaş Kulübü'ne hem de Türk futbolunun yardımcısı olsun.'' Bir gazetecinin seçim yapmak zorunda olan Beşiktaş'ta "Başkanlık seçiminde birini destekleyecek misiniz?" sorusuna ise Başkan Demirören, "Beşiktaş genel kurulu kendi öz iradesi ile başkanını seçecektir." yanıtını verdi.

Yıldırım Demirören, seçim çalışmalarının startını verdiklerini kaydetti.

DEMİRÖREN'E DESTEK AÇIKLAMALARI

Beşiktaş, Kardemir Karabükspor, Samsunspor, Orduspor, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Eskişehirspor, Gençlerbirliği ve Kayserispor, Yıldırım Demirören'in başkanlığını desteklerken, Galatasaray ve Bursaspor ise tek destek olmayacaklarını açıkladı.

Fenerbahçe, Trabzonspor, Ankaragücü, Antalyaspor, Manisaspor ve Sivassporhenüz konuyla ilgili açıklamada bulunmadı.

Kulüpler Birliği Vakfı'ndan açıklama: Memnuniyet duyduk

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören'in, 27 Şubat'ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa aday olmasından, vakıf yönetiminin büyük çoğunluğu olarak memnuniyet duyduklarını bildirdi.

Akıncıoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı sıfatıyla yaptığı yazılı açıklamada, Yıldırım Demirören'in aday olacağını memnuniyetle öğrendiklerini belirterek, ''Vakfımız yönetimi, büyük çoğunlukla Sayın Demirören'in başkan adaylığını destekleme kararı almıştır. Sayın Demirören'e seçim sürecinde başarılar dileriz'' ifadesini kullandı.

 

Samsunspor: Destekliyoruz

Samsunspor Kulübü Başkanı Kazım Gürol Yılmaz, ''Sayın Yıldırım Demirören'in TFF Başkanlığı adaylığını Samsunspor Kulübü olarak destekliyoruz'' dedi.

Türk futbolunun içinde bulunduğu kaos ortamından bir an önce kurtulmasını istediklerini ifade eden Yılmaz, ''Sayın Yıldırım Demirören'in TFF Başkanlığı adaylığını Samsunspor Kulübü olarak destekliyoruz. Demirören'in, bu görevi layıkıyla yerine getireceğine, Türk futbolunu hak, hukuk, adalet içinde yöneteceğine ve futbolumuzun gelişmesine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz'' diye konuştu.

 

Eskişehirspor:Katkı sağlayacak

Eskişehirspor Kulübü, resmi internet sitesinden yaptığı duyuruda, Türk futbolunun içinde bulunduğu kaos ortamından bir an evvel çıkması gerektiğinin düşünüldüğü belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi: ''Gelecek hafta yapılacak olan TFF Genel Kurulu'nda, futbolun içinden gelen, şu andaki meselelerin çözümünde ve Türk futbolunun geleceğinde katkılar sağlayacağını düşündüğümüz Sayın Yıldırım Demirören'in adaylığını destekliyoruz.''

Kayserispor: Mevcut sorunları biliyor

Kayserispor internet sitesinden yapılan açıklamada, Türk futbolunun son günlerde zor günler geçirdiği belirtildi.

Açıklamada, ''Futbolumuzun çok zor dönemler geçirdiği şu günlerde kulübümüz, mevcut sorunları bilmesi nedeniyle sayın Yıldırım Demirören'i destekleme kararı almıştır'' ifadelerine yer verildi.

Orduspor'dan destek

Orduspor Yönetim Kurulu, TFF Başkanlık adaylığını açıklayan Yıldırım Demirören'i destekleme kararı aldı.

İBB Spor, Demirören'i destekleme kararı aldı

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Türk futbolunun içinde bulunduğu kaos ortamından bir an evvel çıkması gerektiğini düşünmekteyiz. 27 Şubat Pazartesi günü yapılacak olan TFF Genel Kurulu'nda, futbolun içinden gelen, şu andaki meselelerin çözümünde ve Türk futbolunun geleceğinde katkılar sağlayacağını düşündüğümüz Sayın Yıldırım Demirören'in adaylığını destekliyoruz'' denildi.

 

DEMİRÖREN'İN ADAYLIĞINA KARŞI ÇIKANLAR

Galatasaray: Aday olması sıhhatli değil

Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, Yıldırım Demirören'in TFF Başkanlığı adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamada; ""Devam eden adli süreçte ismi geçen kulüplerden birinin herhangi bir yöneticisinin TFF Başkanlığı'na aday olmasının sıhhatli olmadığına inanıyoruz." dedi.

Bursaspor: Kesinlikle kaos olur

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Türkiye Futbol Federasonu (TFF) başkanlığına aday olacağı açıklanan Yıldırım Demirören'i destelemeyeceklerini açıkladı. Beşiktaş'ın da şike iddianamesinde olduğunu hatırlatan Yazıcı, "Yıldırım Demirören tartışmalı bir aday. Beşiktaş bu iddianamede var mı yok mu? Varsa bu iş nasıl olacak. Kesinlikle kaos olur." dedi.

 

ÖNCE BEŞİKTAŞ YÖNETİM KURULU'NA AÇIKLADI

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, Kulüp Başkanı Yıldırım Demirören'in, akşam saatlerinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adayı olacağını açıkladı.

Sabah saatlerinde yapılan yönetim kurulu toplantısı ardından basın mensuplarırının karşısına çıkan Mete Düren, yaşanan gelişmeleri aktardı.

Yıldırım Demirören ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Mete Düren, "Bu, bir aile içi sohbet toplantısıydı. Resmi yönetim kurulu toplantısı olarak kabul etmeyelim. Türk futbolu önemli bir dönemden geçiyor. Başkan, önemli bir karar verme aşamasında olduğundan dolayı toplantı uzadı. Duygusal toplantı oldu. İyi günde de kötü günde de bir arada olduk. Anılar paylaşıldı, duygu yüklü saatler geçti. Başkanımız akşam üstü Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı adaylığını açıklayacak. Açıklama yapıldıktan sonra yürüyecek bir süreç var, bu, bizim dışımızda gelişecek. Yönetimde sorumluluğun devamı esası var." diye konuştu. Düren, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yıldırım Demirören, TFF başkanlığına seçildiği takdirde Beşiktaş Kulübü başkanlığından istifa edecek taahhüdünü verecek. Hafta içinde yönetim kurulu olarak toplantı yapacağız. Olağanüstü seçimli genel kurul için karar alacağız. Umarım, alınan karar hayırlı olur. Biz de sonuna kadar başkanımızı destekleyeceğiz. Kendisinin uzlaştırıcı tavrını umarım tüm kulüpler destekler, elbirliği ile Türk futbolunu düzlüğe çıkarırız."

Bir gazetecinin, "Yıldırım Demirören, TFF başkanı seçilemezse olağanüstü genel kurulda aday olabilir mi ?" sorusuna ise "Bu hafta içinde olağanastü seçimli genel kurul kararını alacağız. Olağanüstü genel kurulda bakacağız. O konu o zaman tartışılır." cevabını verdi. Gelecek hafta sonu gerçekleştirilecek mali kongrede, bazı üyelerin yönetimi ibra etmeme konusunda eleştiren Mete Düren, sözlerini şöyle sürdürdü: "Mali kongrede raporları sunacağız. Birkaç yıldır moda olurcasına ibra etmeme oyuncak haline getirildi. Kibarlık sınırları aşıldı. İbra etmemeyi, mevcut yönetimi onaylamama ile eş tutmak gibi hataya tutuyor. İbra etmemek, yönetim kurulunun yapmış olduğu gayri ahlakı, gayri hukuki olduğu anlamına gelir. Kongre üyeleri, bu meseleyi hukuka taşırsa eğer yönetimi de hukuk haklı bulurlarsa, ibra edilmediği için kendisi hakkında dava edilen yöneticilerin de karşı dava açarak, itibarları zedelendiği için böyle bir hakları doğar. Herkes ciddi davransın, bu çok tehlikeli oyuncak haline geldi. Bazı kongre üyeleri bunu şov meselesi haline getirdi. İbra etmeme olayını çok yanlış buluyorum." Mete Düren, olağanüstü seçime kadar yönetimin görevine devam edeceğini kaydetti.

Bir gazetecinin, "Yıldırıım Demirören'in kulüpten ciddi bir şekilde alacağı var. Bu durum konuşuldu mu?" demesi üzerine Basın sözcüsü Mete Düren, "Türk futbolunda sadece Beşiktaş'ın değil, birçok kulübün ekonomik sorunları var. Başkanımız kendiliğinden kulübe ciddi bir meblağı borç verdi. Ben böyle bir başkan tanımıyorum. Hepimizin ona teşekkür etmesi gerekirken, niçin böyle bir eleştiri olduğunu anlamıyorum. Bu durum, artık gelecek başkanla Yıldırım Demirören arasındaki meseledir." Mete Düren, Başkan Yıldırım Demirören'in Beşiktaşlılıktan kopmayacağını ancak tüm kulüplere eşit mesafede olacağını sözlerine ekledi.

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.