Derbiden geriye kalanlar

Derbiden geriye kalanlar

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde sadece 11 yıllık seri bozuldu ancak iki ezeli rakibin yapısal problemleri orta yerde duruyor.

'Dünya derbisi' olarak kabul ettirmeye çalıştığımız Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra Cim Bom cephesi gelecek için umut tazelerken, Fenerbahçede ise 11 yıllık galibiyet serisinin bozulmuş olmasının üzüntüsü yaşanıyor. Galatasaray, lider Bursaspor'un 10 puan gerisinde olmasına karşın, Saracoğlu'ndan 11 yıl sonra çıkardığı 1 puanla nihayet Kalamış'ta bir tatlı huzur buldu!

Derbiye dair görüşlerini aldığımız spor yazarları Attila Gökçe, Gülengül Altınsay ve Bülent Timurlenk, iki takımın da yapısal sorunlarının sürdüğüne dikkat çekiyor.

OTORİTELER NE DİYOR

ATTİLA GÖKÇE: Hagi ezber bozdu

Derbilerin 'favori olan kazanmaz' klişesinin yanına, şimdi 'huzura ihtiyacı olan bulur' klişesini de ekleyebiliriz. Derbide Galatasaraylı oyuncuların hocaya saygı duyduğunu gördük. Hagi de gerginlikten beslenmede Terim'e benziyor. Biraz fesatlık olacak belki ama acaba futbolcular Rijkaard'a küsmüydüler. Her şeye karşın Galatasaray'da sorunlar çözülmüş değil. Sadece sinerjilerini geri kazandılar. Aykut Kocaman'lı Fenerbahçe ise ikinci derbiyi de kazanamadı. Fenerbahçeliler bu durumu değerlendirirler. Konya'da kazanmak güzel ama bir kademe ölçü yükseldiğinde Fenerbahçe maç kazanamıyor. Dünkü maçta Galatasaray ezber bozan bir kadroyla sahadaydı. Kocaman'ın ise bir B planı yoktu. Kocaman'ın Brezilyalı omurgasından Avrupa kültürü almış futbolculardan oluşan omurgaya geçiş çabası çok saygınca. Fenerbahçe evrimleşecek.

GÜLENGÜL ALTINSAY: Günü kurtardı, geleceği değil

Hagi bir maç için Fenerbahçe'yi iyi çözmüş. Kanatları ve forvetlerin alanını kapatmış. Oynatmamak ve kontraya dayalı bir sistemle çıktı. Pino, son vuruşlarda etkili olamadığı için sonuca gidemedi. Hagi, sadece günü kurtardı. Fakat dünkü taktiğin her maçta iyi sonuç vermesi mümkün değil. Fenerbahçe'nin ise çok problemi var. Takımın oturması lazım. Fenerbahçe'yi son dönemde aldığı sonuçlardan ötürü çok yukarılara koyduk ama sorunları vardı. Derbide gördük, Hagi bağlantılarını kesince sıkıntı yaşadı. Aynı şeyleri diğer takımlar da yapabilir. Beşiktaş dahil üç büyüklerin yapıları henüz oluşmamış.

BÜLENT TİMURLENK: Fener'in silahıyla vurdu

Terim yönetiminde kaybedilen 6-0'lık derbi sonrası oluşan “Mutlaka kazanmalıyız” fikri, Hagi'nin hatırlattığı basit bir futbol doğrusuyla mazi oldu: “Derbide deplasmana gittiğinde önce kaybetmemek için oyna, fırsatları değerlendirirsen 3 puan senindir.” Fenerbahçe bunu yıllardır Sami Yen'de zaten uyguluyordu. Kocaman'ı yanıltan, G.Birliği, Kasımpaşa ve Konya gibi zayıf takımlara atılan 17 gol oldu. Kayseri ve Trabzonspor maçlarında orta sahayı kaptıran Kocaman, evindeki iki derbide de oyunu çevirecek taktik hamleyi bulmaktan uzaktı. Bursa'da en azından kaybetmemesi gerekiyor. Galatasaray'ın ise 'Hagi merhemi' sürdüğü yaralarının tekrar açılmaması için İtalyan kondisyoner Giovanni Melchiore'nin tornasından geçmesi lazım...
radikal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.