Dijital pazarlama nedir?

Dijital pazarlama nedir?

Dijital pazarlama, işletmelerin internet, sosyal medya platformları ve mobil platformlarda hedef kitlelerindeki kişilere ulaşmak için gerçekleştirdiği reklam ve tanıtım faaliyetlerine verilen isimdir.

Dijital pazarlama, işletmelerin internet, sosyal medya platformları ve mobil platformlarda hedef kitlelerindeki kişilere ulaşmak için gerçekleştirdiği reklam ve tanıtım faaliyetlerine verilen isimdir. Genellikle markalar; Marka bilinirliğini artırmak, hedef kitlesine ulaşmak, ziyaretçi çekmek ve satışları artırmak için dijital pazarlama faaliyetleri yürütmektedir.

Çevrimiçi Pazarlama Nedir?

Çevrimiçi Pazarlama Nedir Çevrimiçi pazarlama veya başka bir deyişle çevrimiçi pazarlama kavramları da dijital pazarlama ile eş anlamlıdır. Online pazarlama, ürün ve hizmetleri tanıtmak için dijital medya ve pazarlama kanallarında kullanılan tüm pazarlama tekniklerinin kullanılmasıdır. Online pazarlama ile geleneksel pazarlama arasındaki en büyük fark, internet üzerinden yapılmasıdır.

Dijital pazarlama ne yapar?

İşletmeler ve büyük markalar, dijital pazarlamayı anlamak ve bundan yararlanmak için e-ticaret sitelerini kullanıyor. Albert Solino firması web tasarım hizmetleri ile tüm sektörlerdeki işletmeler için e-ticaret tasarımları gerçekleştirerek en iyi çözüm seçeneklerini sunmaktadır.

Dijital pazarlama, doğru müşterilere daha hızlı ulaşmayı ve tüm ürün seçeneklerini göstermeyi mümkün kılıyor. Ayrıca dijital pazarlama, şirketler için reklam ve ticari maliyetlerin azalmasına da katkı sağlıyor. Birçok işletme, ürün pazarlamasının tamamını fiziksel mağaza açmadan e-ticaret sitesi üzerinden yapmaktadır. Bu sayede mağaza kiraları ve personel giderleri kalmaz, maliyetler düşer ve ürünler müşterilere daha uygun fiyatlarla sunulur.

İş kurma maliyetlerini azaltmak ve dijital reklam maliyetlerini artırmak için sanal ofis kullanabilirsiniz.

Dijital pazarlamanın özellikleri

Dijital pazarlamanın ne olduğu tanımlandıktan sonra özellikleri ve nasıl hareket edileceği belirlenir. Ürün ve hizmet pazarlama işlemlerinde kullanılan yöntemlerde herhangi bir sınırlama yoktur. Dijital pazarlama yöntemleri, tüm sektörlerdeki bireylerin ve işletmelerin ürünlerini satmasını kolaylaştırır. Pazarlama yöntemleri belirlenirken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Hatalı ve öngörülemeyen eylemler markanın imajına zarar verecektir. Bu da dijital pazarlamada ürün satış oranlarının düşmesine neden oluyor. Dijital pazarlamanın özellikleri şunlardır:

Pazarlama maliyetleri düşüktür,

Sürekli 7/24 pazarlama yapılabilir,

Hedef kitle ile iletişim ve etkileşim kolaydır.

Performans analizi kolaylıkla yapılabilir.

Pazar payını artırmak ve daha fazla gelir elde etmek isteyenler pazarlama yöntemlerinin tüm özelliklerini kullanırlar.

Dijital pazarlama çalışmaları ile hedeflerine ulaşmak ve işlerini büyütmek isteyen firmalar, belirli dijital pazarlama yöntemlerini kullanmaktadır.

Arama motorlarında reklam (Google Ads)

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Sosyal medya pazarlamacılığı

E-posta ile reklam

Etkileyici Pazarlama

Bağlı pazarlama

İçerik pazarlama

Bunlar markaların en çok kullandığı dijital pazarlama yöntemleridir.

Dijital pazarlama eğitimi almak isteyen firmalar için hazırladığımız dijital pazarlama nedir, dijital pazarlama yöntemleri nelerdir başlıklı bu yazımızda sizlere bu yöntemler hakkında detaylı bilgi vereceğiz. Bu makaleyi inceleyerek dijital pazarlama yöntemlerini öğrenebilecek ve markanızın tanıtım çalışmalarını yapabileceksiniz.

Arama motorlarında reklam (Google Ads)

 arama motoru reklamcılığı olarak da bilinen Google Ads; Marka bilinirliğini artırmak, ziyaretçi çekmek ve daha fazla satış yapmak isteyen işletmelerin ücretli reklamlar aracılığıyla web sitelerinin arama motorlarında görünürlüğünü artırdığı bir dijital pazarlama yöntemidir.

Günümüzde birçok işletme, arama motoru reklamcılığı üzerinde çalışırken Google ADS üzerinden reklam vermeyi tercih etmektedir. Çünkü İnternet üzerinden bir ürün veya hizmet satın almak ya da belirli konuları araştırmak isteyenlerin yaklaşık %99'u ilk aramasını Google'da yapmaktadır. Bu, Google Ads'i yerleştiren işletmelerin hedef kitlelerindeki kişilere ulaşmasını kolaylaştırır.

Reklam ara

Yeniden pazarlama reklamları

Görüntülü reklamlar

Uygulama Reklamları

Alışveriş Reklamları

 İşletmelerin tıklama başına maliyetle tanıtabileceği Google reklam türleri. SenAyrıca, Google Ads reklamları yerleştirmek için bir Google Ads hesabı açabilir ve işletmenizin web sitesine bağlayabilir ve hedef kitlenizdeki kişilere ulaşabileceğiniz anahtar kelimelerle tıklama başına maliyet reklamları yerleştirebilirsiniz.

Çevrimiçi pazarlama

Günümüzde bilgisayarlarımızdan, cep telefonlarımızdan, televizyonlarımızdan veya diğer cihazlarımızdan herhangi bir şekilde internete girebiliyoruz. İnternetin bizim için birçok avantajı var. İnternet pazarlamasında;

Yeni satışlar için müşteri verilerinin saklanması,

Maliyet azaltma,

Rakiplerle rekabet etmek,

7/24 müşteri bulma imkanı,

Uluslararası pazarlara erişim kolaylığı

Ürün dijital kanallardan kolayca erişilebilir hale getirilirse ve pazarlama faaliyetleri online/online olarak gerçekleşirse dijital pazarlama gerçekleşir gibi birçok avantajı vardır. Dijital pazarlamanın geleceği parlak olduğu için tüm işletmeler bu adımı atmalıdır.

Sayısal Pazarlama; Sosyal medya, web siteleri, e-posta, çevrimiçi reklamcılık, arama motorları ve cep telefonları dahil olmak üzere dijital araçları kullanarak işletmenizi konumlandırmakla ilgilidir. Bu yaklaşım geleneksel pazarlamadan oldukça farklıdır ve bazı ileri teknolojilerin kullanılmasını gerektirir. Peki dijital pazarlama neden önemlidir? İşte nedenleri;

1- Giderek daha fazla insan çevrimiçi satın alıyor

Forbes'a göre, tüketicilerin %82'si çevrimiçi araştırma yapıyor. İşletmeniz ürün ve hizmetlerini etkin bir dijital pazarlama stratejisi ile online olarak sunmuyorsa büyük bir zarara uğrayacaksınız. Şu anda ne kadar kâr ediyor olursanız olun, ürün ve hizmetlerinizi çevrimiçi hale getirmek size büyük bir avantaj sağlayacaktır.

Dijital Pazarlamanın Önemi2- Dijital pazarlama, pazarlamanın en ölçülebilir şeklidir.

pazarlama Pazarlamada metriklerden daha önemli bir şey yoktur. Gazetelerde veya televizyonlarda yayınlanan reklamların parametrelerini ölçmek neredeyse imkansızdır. Bunun nedeni, kaç kişinin reklamlarınızı televizyonda izlediği için ürünlerinizi satın aldığını doğru bir şekilde belirleyememenizdir. -

3- Yeni bölgeleri keşfedin

Küreselleşen bir dünyada, yalnızca yerel müşterilerinize güvenemezsiniz. Size sadık olsalar bile sınırları aşmalı ve umudu başka alanlarda aramalısınız. Dijital pazarlama, bu tür bir genişlemeyi geleneksel reklamcılıkla karşılaştırıldığında çok daha kolay hale getirir, çünkü çevrimiçi olarak başlatılan reklamlarınız dünyanın her köşesinde görülebilir.

3- Dijital pazarlama uyarlanabilirdir

Bir televizyon reklamı için ödenen para beklenen sonuçları vermezse şirket ağır kayıplara uğrayabilir. Dijital pazarlama ile ayarlamalar yapmak için kampanyalarınızın bitmesini beklemeniz gerekmez. Örneğin; Online bir işletmeniz varsa ve yatırım yaptığınız bütçeye göre dönüşüm oranınız çok düşükse, hedefleme veya reklam mesajınızı hemen değiştirebilirsiniz.

Ürün pazarlamasının temel amacı, doğru müşteriye daha fazla ürün satmaktır. Günümüzün gelişen teknolojileri sayesinde birçok marka metaverse girişimleri yapmaya ve sanal gerçeklik üzerine reklam vermeye başlamıştır. Ülkelerin ve insanların internet erişim oranları arttıkça dijital pazarlamanın önemi de artmaktadır. İnsanların aradıkları ürünlere daha kolay ulaşabilmeleri ve dünyanın her yerinden en iyi fiyat seçenekleri ile ürünü satın alabilmeleri dijital pazarlamanın neden önemli olduğunu göstermektedir. Türkiye'de artan ev ve mobil internet erişimi oranı ile özellikle son yıllarda pandemi koşullarının da etkisiyle dijital pazarlama yoluyla alışveriş yapanların sayısı katlanarak arttı.

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Arama Motoru Optimizasyonu ya da bilinen adıyla SEO, arama motorlarının web sitelerini daha kolay tarayıp indekslemelerine yardımcı olarak optimizasyon çalışmaları yapan firmalara verilen isimdir.

Anahtar kelime seçimi

içerik planlaması

görsel kullanım

Bağlantı yönetimi

Site içi SEO çalışmaları (başlık, meta etiket, meta açıklama vb.)

Site dışı SEO çalışmaları (backlink vb.)

Sanal ofis kelimesini Google'da arayabilirsiniz.  Ofisteofis sitesini Google'da üst sıralarda göreceksiniz.

 Sitelerini organik olarak Google'da öne çıkarmak isteyen işletmelerin dikkat etmesi gereken unsurlar bunlardır. Günümüzde birçok marka, dijital pazarlama yöntemlerinin bir parçası olan SEO çalışmalarına hem kalıcı değer yarattığı hem de maliyetleri düşürdüğü için değer veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.