Diktatörlüğü Haziran Ruhuyla Yıkacağız!

Diktatörlüğü Haziran Ruhuyla Yıkacağız!

Eğitim-İş Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama.

Eğitim-İş Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama.

Bugün, daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi talebiyle birleşerek üzerimize çöken karanlığı delerek eşit ve özgür bir ülkenin yolunu açabilecek güçte olduğumuzu gösteren Haziran Direnişinin yıldönümü.

2013 yılı Haziran ayında, iktidarda olduğu 13 yıl boyunca Türkiye’yi emperyalist politikalar doğrultusunda adım adım değiştirme ve dönüştürme politikası uygulayan AKP’ye karşı halkımızın birikmiş öfkesi, Taksim Gezi Parkı direnişi ile Türkiye’nin dört bir yanında sokaklara taştı.

AKP’nin yaratmak istediği tek tip insan modeline ve korku imparatorluğuna karşı özgürlükleri savunan halkımızın demokratik talepleri doğrultusunda ortaya koyduğu eylemler, güvenlik güçleri tarafından, bizzat dönemin Başbakanı Erdoğan ve Hükümetten alınan talimatlar sonucunda hukuk dışı uygulamalarla engellenmek istenmiş, silah kullanılmış, eylemlere katılanlara her türlü faşizan baskı uygulanmıştır.

AKP iktidarı adeta kendi halkına savaş açmış, Gezi direnişi süresince her fırsatta milyonları açıkça tehdit etmekten, birbirine karşı kışkırtmaktan çekinmeyen Erdoğan, güvenlik güçlerine doğrudan yetki vererek gençlerimizin birer birer katledilmesine neden olmuştur. Gezi eylemleri sırasında birçoğu ağır olmak üzere yüzlerce vatandaşımız yaralanmış yine binlerce vatandaşımız ise gözaltına alınmıştır. Eylemlere katıldığı gerekçesiyle yaklaşık 300 kişi hakkında dava açılmış, “ileri demokrasi” söylemini ağzından düşürmeyen Erdoğan’ın bu kişilere ceza verilmesi için mahkemelere baskı yaptığı hususu basına yansımıştır.

Yıllardır sahte demokrasi ve özgürlük söylemleriyle halkı oyalayan AKP’nin gerçek yüzü böylece ortaya çıkmıştır. Halkımız AKP zulmüne, yoksulluğa, işsizliğe, çözüm süreci adı altında ülkenin bölünmeye götürülmesine, gerici politikalarla yaşam alanlarına müdahale edilmesine, komşularıyla savaşa sürüklenmesine, piyasacı, gerici ortaçağ eğitim uygulamalarına “artık yeter!” demiş ve ayağa kalkmıştır. 

Haziran direnişi, hukuk tanımaz, baskıcı ve diktatöryal AKP iktidarına karşı halkın kendi iradesine dayanan yeni bir yol açmıştır. Haziran direnişi ile toplumsal muhalefetini korkusuzca ortaya koyan halkımız, 7 Haziran seçimleri ile faşizme ve gericiliğe “dur” diyecektir.

Şimdi teslim olmayan, boyun eğmeyen, diz çökmeyen halkın iradesiyle yürüyüşümüzü güçlendirme zamanıdır! Bugün bizim sorumluluğumuz halkın direnişle açtığı bu yolda yürümektir.

Eğitim-İş olarak Türkiye’de bağımsızlık, demokrasi ve emek için yürüttüğümüz mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bütün yasaklara, baskı ve engellemelere rağmen emek ve demokrasi mücadelemiz güçlenerek sürdürülecektir.

                                      MERKEZ YÖNETİM KURULU

Kokartı PDF olarak indirmek için tıklayınız

Kokartı PNG resim olarak indirmek için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.