Dinçer: Kitaplar için soruşturma yok

Dinçer: Kitaplar için soruşturma yok

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Şeker Portakalı ile Fareler ve İnsanlar kitaplarına ilişkin vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine konunun değerlendirildiğini, her iki kitabın da Milli Eğitim Bakanlığı'nın tavsiyeleri arasında olduğunu, herhangi bir işl

 

Bir konuda vatandaşlardan şikayet gelmesi durumunda, gerçekten değerlendirmeye tabi tutulup tutulmayacağının incelendiğini, daha sonra konu hakkında işlem yapıldığını anlatan Dinçer, Şeker Portakalı ile Fareler ve İnsanlar kitaplarına ilişkin vatandaşlardan şikayet olduğunu kaydetti.

Bu kitaplara ilişkin şikayetler üzerine de ilgili yöneticilerin konuyu ilgili kişilere havale ettiğini ya da yazıyla kendilerine bildirdiklerini belirten Dinçer, sürecin orada bittiğini söyledi.

''Süreç burada bittikten sonra üzerinde bir karar verilmeden, karar varmış gibi tartışıyor olmak bence bize yapılan en büyük haksızlık'' diyen Dinçer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şeker Portakalı ile ilgili okul yöneticisi sadece kitabı tavsiye eden öğretmenden konuyla ilgili şikayet hakkında bilgi edinmiştir. Bu çok tabi bir hak, ondan sonra hiçbir şey yapılmamıştır. Fareler ve insanlarla ilgili ise ilgili il müdürü kendisine gelen şikayeti bize ulaştırmıştır. Biz de bunun üzerine herhangi bir işlem yapmadık. Çünkü her iki kitapta bizim tavsiyelerimiz arasında yer alıyor.''

Yıllardan beri bu kitapların çocuklara okutulduğunu dile getiren Dinçer, ''Bu açıdan bakıldığında bir velinin gösterdiği tepkiyi Mili Eğitim Bakanlığının kararıyla uyumlaştırarak tartışmayı gerçekten doğru bulmuyorum ve bunlardan üzüntü duyuyorum'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.