DİNÇER'DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

DİNÇER'DEN ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Gazeteci Elif Çakır’ın sunduğu Söz Bitmeden programının canlı yayın konuğu oldu. Programı sizler için takip eden editörlerimizin DİNÇER'in konuşmasından aldığı satırbaşı notlar ve açıklamalar....

Elif Çakır'ın sunduğu Söz Bitmeden’in bugünkü konuğu Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer oldu.

Milli eğitim bakanı Ömer Dinçer Elif Çakır'ın sorularını yanıtladı.

Elif Çakır; Şeker Portakalı kitabını okudunuz mu? Son dönemlerin en çok tartışılan kitabı... Nedir bu sakıncalı kitaplarla ile ilgili tartışmalar?

Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik, bazı gazetelerdevesosyal medyadasansür olarak yansıtılan ve "Şeker Portakalı" ve "Fareler ve İnsanlar" kitapları ile gündeme gelen tartışmalara nokta koydu. Dinçer, yapılanın "bir kaşık suda fırtına koparmak" olduğunu ve sansürle ilgili bir işlemin sözkonusuolmadığını söyledi.

Her iki kitabı da ilk kez lise çağlarında okuduğunu söyleyen Dinçer, "Sansürmüş" gibi yansıtılan olayın sadece bürokrasi olduğunu ve sansürle ilgili bir işlem olmadığını aktardı. Dinçer prosedürü "Burada sansürle alakalı yapılmış bir işlem yok. Normalde bir veli size mektup yazıp şikayette bulunabilir... Şikayet edebilir bu kontrol altına alınamaz! Bu şikayet gelince dosyasına girer ve ilgilisine ulaşır. İncelenecek konuda ise ön inceleme yapılır sonra gerek görülürse soruşturma açılır... Kitabın biriyle ilgili olarak İzmir İl Müdürlüğü bu konuyu Ankara göndermiş, diğerinde ise yazışma "İl Müdürlüğü" ile okul arasında geçmiş, müdürlük durumun ayrıntısı sormuş! " şeklinde anlattı.

Dinçer "Böyle bir sansür uygulamasının benim bakanlığım döneminde olması mümkün değildir. Ayrıca bakanlığım döneminde okuma kültürü gelişsin diye bakanlık bünyesinde ayrı bir birim kurdum. Dahası bu kitaplar onlarca yayınevi tarafından yayımlanıyor her biri farklı biçimde çevrilebiliyor. Talim Terbiye Kurulu olarak "okuyun-okumayın" diye tartışmanın mantığı var mı? " diye sordu.

Haber Kaynağı: yirmidorthaber.com
 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.