Dinçer'den Öğretmenler Günü Mesajı

Dinçer'den Öğretmenler Günü Mesajı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Dinçer ile öğretmenlerden oluşan heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Bakan Dinçer'in mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

 
Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan Dinçer, deftere şunları yazdı: 

''Aziz Atatürk, ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek üzere inanç, azim ve çabayla öğretmenlik mesleğini ifa eden değerli öğretmenlerimizle birlikte huzurunuzdayız. 

24 Kasım Öğretmenler Günü, öğretmenlerimize duyduğumuz minnet, şükran duygularını ve bu mesleğin temsil ettiği kıymet biçilmez fedakarlığı dile getirme fırsatı verirken, bırakmış olduğunuz değerli mirası geliştirerek, sürdürmekten de büyük bir onur duymaktayız. 

Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda savaştan henüz çıkmış, bütün meslek sahibi ve aydın nüfusunu cephelerinde şehit vermiş, yoksulluk ve yoklukla mücadele eden bir ülkenin en önemli gücü öğretmenler olmuştu. Maddi ve manevi desteğinizi hep arkalarında hisseden öğretmenlerimiz, bırakmış olduğunuz emanete sabır, sevgi, inanç ve fedakarlıkla sahip çıkmışlar, üstlendikleri misyonu hakkıyla yerine getirmişlerdi.           

Bizler dün olduğu gibi bugün de ülkemizi bilgi toplumuna ve Cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine ulaştırmak için büyük bir sorumluluk ve bilinçle çalışan öğretmenlerimize güveniyoruz. Cumhuriyetimizin ideallerini gerçekleştirme sorumluluğunu yüklediğiniz öğretmenlerimizle birlikte sizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum