Diyanet, Yeni Asya'cılara izin vermedi

Diyanet, Yeni Asya'cılara izin vermedi

Ankara Müftülüğü, Said Nursi için Kocatepe Cami'nde mevlid okunmasını uygun görmedi ve Yeni Asya gazetesine izin verilmedi. Çankaya Müftülüğü'nden olumsuz yanıt alan Yeni Asyacılar karara tepki gösterdi.

Nur cemaatinin yayın organı Yeni Asya gazetesi, 21 Ekim'de Ankara Kocatepe Camii'nde Said Nursi için mevlid okutmak istedi.

Yeni Asya gerekli başvuruları yaptı ancak, Ankara Müftülüğü, Said Nursi için Kocatepe Cami'nde mevlid okunmasını uygun görmedi ve izin verilmedi.

Bu sene 21 Ekim'de yapılacak Mevlidle ilgili müracaat, Çankaya Müftülüğü'ne 17.09.2018 tarihinde yapılmıştı. Müracaatın üzerinden birkaç gün geçtikten sonra müftülük özel kaleminden telefonla "Ankara Müftüsü ile yapılan istişareler neticesinde mevlit okutma talebinin uygun görülmediği" belirtildi.

GEÇEN YIL DA İZİN VERİLMEDİ: Ankara Müftülüğü'nün izin vermemesini haberleştiren Yeni Asya, şunları kaydetti:

"Çankaya Müftülüğünün faks cevabında 'Belirtilen tarih ve saatte adı geçen camide mevlid okutma talebinizin uygun görülmediği Ankara Müftülüğünün 11.10.2018 tarihli ve 54404498-220.99/141958 sayılı yazısı ile bildirilmiştir' denildi. İlki 1990'da yapılıp 2000'e kadar devam eden Kocatepe mevlidlerine sonra izin verilmedi, 2014'te müsaade edildi, 2015'te gar katliamı, 2016'da 15 Temmuz yüzünden yapılamadı, geçen yıl OHAL gerekçesiyle iptal edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.