Diyaneti de Din Görevlilerini de Siyasetinize Alet Etmeyin

Diyaneti de Din Görevlilerini de Siyasetinize Alet Etmeyin

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar CHP Trabzon Aday Adayına çok sert ifadelerle cevap verdi.

‘‘Bu partiye girmeye çalışan kişiler, girmek istediği partinin ahlakına uygun olarak yaranma politikası yaparken, din görevlilerine kinini kusması gerçek karakterlerini göstermiştir, Bütün siyasetçilere tavsiyem Diyaneti de din görevlilerini de siyasetinize alet etmeyin ifadelerini kullandı’’

AK Partinin ülkeyi ele geçirdiğini iddia eden, katıldığı toplantıda din görevlilerine ağır suçlamalarda bulunan Haluk Peşken “AK Parti, sermayeyi ele geçirdi, askeri ele geçirdi, polisi ele geçirdi yani herşeyi ele geçirdiler. Yani camileri de ele geçirdiler. Arkasında namaz kılma zorunda kaldığınız caminin imamı, aslında bir dakika sonra o partinin militanı gibi davranıyor, niye Diyanet İşleri Başkanı denilen zat ve zevat diyor ki “duble yol yapana hırsız denmez” diyor. Gerisini siz anladınız” şeklinde konuşmasına Diyanet-Sen Genel Başkanı tepki gösterdi.

CHP Adayı olmak için birkaç kuralın işe yaradığını düşünenler önce bu ülkenin dinine saldırmayı bir beceri, din görevlisine iftira atmayı da bir maharet saymaktalar. Unuttukları bir gerçek var ki bu ülkenin birliğini de, dirliğini de din görevlilerinin inşa etmeye çalıştığı düzen sayesindedir.

Diyanet İşleri partiler üstü bir kurum, din görevlileri de siyasetçilerin siyaset malzemesi olamayacak kadar değerli kişilerdir ifadelerini kullanan Bayraktutar bu partinin geçmişi din görevlilerine nasıl bir değer vermiş ki bu aday adayından böyle bir şey bekleyelim dedi.

Siyasetçilerin bu tavrını kötü ahlak olarak değerlendiren Bayraktutar Bir yerlere ulaşmak için Türkiye’de dini ve din görevlilerini suçlamak alışkanlık haline geldi. Tarihten bu yana tek dertleri dinsiz bir toplum hayalinde olanlar diyanet işlerini, din görevlilerini kötüleyeceklerine öncelikle camileri neden ahıra çevirdiklerinin, ezanı neden Türkçe okuttuklarının, kuranı bu ülkede yıllarca toprağa gömdürmelerinin açıklamasını bu halka yapmalılar. Halkın partisiyiz diye yola çıkanlar halka en büyük darbeyi her zaman din üzerinden vurmuşlardır.

CHP’nin bu zihniyetle giderse halkın değil, batılın partisi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Bayraktutar bu partiden bir aday çıkıp biz Diyaneti istemiyoruz diyebiliyorsa, ezanı susturacağız diyebiliyorsa yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede yüzde birlik kesimin sadece CHP mensupları olduğunu kanıtlamış oldular.

CHP’nin derhal bu yanlış tutumlardan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Bayraktutar muhalefet olmak zor bir beceridir. Fakat siyasetlerini yapmaya çalışanların din görevlilerine, bu ülkenin Diyanetine saldırmalarını da büyük bir talihsizlik olarak görmekteyiz. Bu tarz açıklamalarla halkı kutuplaştırmaya çalışanlara hiç kimsenin itibar etmeyeceğine olan inancım sonsuzdur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.