Diz Protezi Operasyonlarında Medicabil Farkı

Diz Protezi Operasyonlarında Medicabil Farkı

Eklem kıkırdağının yok olması ile birlikte ortaya çıkan eklem yıpranması; fizik tedavi, ilaçlar, istirahat ve eklem içi enjeksiyonlar ile tedavi edilememektedir.

Eklem kıkırdağının yok olması ile birlikte ortaya çıkan eklem yıpranması; fizik tedavi, ilaçlar, istirahat ve eklem içi enjeksiyonlar ile tedavi edilememektedir. Yürüme ve merdiven çıkma gibi günlük yaşam aktivitelerini dahi sınırlandıran bu durum, aynı zamanda şiddetli ağrıya da neden olmaktadır. Bu durumun tedavisi ise ancak diz protezi ameliyatı ile mümkün olmaktadır. Ancak diz protezi ameliyatlarında cerrahi deneyim büyük önem taşımaktadır. Özellikle ameliyat sırasında oluşabilecek komplikasyonlar konusunda tecrübeli bir doktorlardan yardım almak ve sağlığınızı güvenilir ellere emanet etmek istiyorsanız Medicabil’in alanında uzman doktorlarını tercih edebilirsiniz.

Diz Protezi Ameliyatı ile Yaşam Kalitenizi Artırın!

diz-protezi-detay.jpgDiz protezi uygulaması, fonksiyonunu yitiren eklem yüzeylerine metal ve sürtünmeye dayanıklı plastikten oluşan yapay eklemlerin yerleştirilmesidir. Bu yapay eklemler, hastanın günlük yaşamını kolaylaştıran ağrısız ve hareketli bir eklem sağlanmaktadır. Diz protezi ameliyatı konusunda belirleyici olan yaş, kilo ve kişinin genel sağlık durumudur. Yapay eklemin en iyi koşulda 20 yıllık bir ömrü bulunmaktadır. Bu nedenle de daha çok 65 yaş üzerindeki hastalara uygulanmaktadır. Yine 90 kilonun üzerindeki hastalara uygulandığında ise diz protezinde erken gevşeme meydana gelebilir. Böyle bir risk söz konusu olsa dahi protez ile birlikte kazanılacak aktivite metabolizmayı hızlandıracak ve kilo kaybı sağlayacaktır. Bu durum da mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.

Diz protezi ameliyatı sonrası hastalar 5-7 gün arasında hastanede kalmaktadır. Bu süre içerisinde enfeksiyon, profilaksisi, emboli ve ağrı tedavisi gerçekleştirilir. Hastalar, yürüteç ile rahat bir şekilde yürür vaziyette taburcu edilmektedir.

Diz protezi uygulaması yaşam kalitesini artıran bir uygulamadır. Ancak protez ameliyatı sonrasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Bu doğrultuda protezin özelliğinden dolayı tam bükülmediği göz önünde bulundurulmalıdır. Secdeye vararak namaz kılmak ve alaturka tuvalete oturmak gibi hareketlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Protezin ideal bükülme açısı ise 110-120 derecedir. Ayrıca hastalar altıncı haftadan itibaren merdiven inip çıkabilirler.

Tüm bunların yanı sıra diz protezi uygulaması deneyim gerektiren riskli bir uygulamadır. Bu nedenle sorunsuz bir ameliyat süreci yaşamak için Özel Medicabil Hastanesi doktorlarını tercih edebilir, alanında uzman doktorlardan destek almanın ayrıcalığını yaşayabilirsiniz. Detaylar İçin; https://www.medicabil.com/blogDetay.aspx?yNo=66

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.