Doç. Dr. Necati CEMALOĞLU Öğretmenleri Mest Etti

Doç. Dr. Necati CEMALOĞLU Öğretmenleri Mest Etti

Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen lider öğretmenim projesi seminerleri...

Doç. Dr. Necati CEMALOĞLU, Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneği ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile EYUDER koordinesinde düzenlenen lider öğretmenim projesi seminerlerinin dördüncü günü “Etkili İletişim  Becerileri  Ve Beşeri İlişkiler” konusunda etkileşimli bir sunum gerçekleştirdi. Sunumlarını hikâyeler, örnek olaylar, anekdotlar ve uygulamalarla renklendiren Cemaloğlu’nun akıcı sunumu, öğretmenler üzerinde etkili oldu.  

90 dakika boyunca ilgi ve dikkati üzerine toplamayı başaran Cemaloğlu, seminere katılan öğretmen ve yöneticilere bilimsel ve uygulama ağırlıklı bilgiler sundu. Seminerin büyük bir kısmında katılımcılara oyunlar  oynatan ve interaktif yöntemi seçen Cemaloğlu, eğitimcilere önemli mesajlar da verdi. Lider öğretmenim projesi  kapsamında seminer veren Cemaloğlu,  etkili sunumu ile öğretmenleri salonda tutmayı başardı.

Düşünce biçimleri ile iletişim becerileri arasındaki ilişkiyi açıklayan Cemaloğlu, okulda, ailede, sosyal hayatta yapılan iletişim hatalarına katılımcıların dikkatini çekerek, nasıl iletişim kurulması gerektiği konusunda da uygulamalı örnekler sundu. Türk toplumunun dinlemediğini, dinleme becerisi  olmadığını, dinlemenin anlama olduğunu, iletişimde tepkinin önemini ve yöntemlerini öğretmenlerle paylaşan Cemaloğlu, sunumunu kurum içi iletişim uygulaması ile sonlandırdı. Cemaloğlu’nu pür dikkat dinleyen öğretmenler, okullarında da bu eğitimin devam etmesi yönünde talepte bulundular. Seminere katılan eğitimciler, lider öğretmenim projesinden ve proje kapsamında sunum yapan eğitimcilerin özenle seçilmesinden dolayı memnuniyetlerini  EYUDER'e bildirdiler.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.