E-ticaret, Covid-19 ve Sosyal Medya

E-ticaret, Covid-19 ve Sosyal Medya

Dünya çok hızlı değişiyor ve yaşadığımız her an bir değişime gebe. Gündemin tamamını takip etmek yoğun bilgi akışından dolayı neredeyse imkansız hale geldi.

Dünya çok hızlı değişiyor ve yaşadığımız her an bir değişime gebe. Gündemin tamamını takip etmek yoğun bilgi akışından dolayı neredeyse imkansız hale geldi. Teknoloji, gündem, haber, siyaset ve iş dünyası derken her alan kendi içerisinde bir derya, deniz oldu. Bu yazımızda biraz özelleşmenin ne olduğuna biraz da e-ticaret, covid-19 ve sosyal medya üçlüsüne değinmeye çalışacağız.

Genel Alanlardan Özel Alanlara Geçiş

Eski düşünürlerin, bilim adamlarının hayatlarına baktığımız zaman bir çok yönlülük görüyoruz. Örnek vermek gerekirse Sir Isaac Newton, hem fizikle hem matematikle hem de teoloji ile ilgilenmiş ve bu üç alanda da önemli eserler bırakmış bir kişi. Newton’un ünlü olmasının sebebi keşiflerinin dünya bilim tarihi için önemli olması. Ancak Newton zamanında yaşayan ve Newton kadar ünlü olmayan pek çok bilim insanı var ve hepsi de fizik, matematik, astronomi gibi alanlarda çalışmalar yürütmüşler.

Descartes’in kendi notlarında bilimin ve araştırmaların gittikçe daralmaya başladığını, insanların aynı anda hem fizik hem matematik gibi iki alanla ilgilenemediklerini ileride çalışma alanlarının daha da daralacağını ama bunun ilerleme için çok iyi bir durum olmadığını yazar.  

Bugün baktığınız zaman aynı bilim dalları içerisinde bile o kadar fazla uzmanlaşma alanı var ki çalışma uzmanları bu farklı alanlar arasında iletişimi doğru bir şekilde sağlayacak yeni yönetici modellerine ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Bu yaşanan dallaşmanın sebebi ortaya çıkarılan bilgi miktarının doğrusuyla yanlışıyla çok fazla olması. E-ticaret, covid-19 ve sosyal medya başlığı altında bu özelleşme konusunu incelememizin sebebi de bu aslında. İş yürütmek, e-ticaret yapmak istiyorsak eğer hem milyonlarca ürün satış kategorisinden başarılı olabileceklerimizi seçmeliyiz, hem de sosyal medya kullanımımızı ona göre şekillendirmeliyiz.

E-ticaret, Covid-19 ve Sosyal Medya

Ekonomi ve iş dünyasından açıklanan verilere bakıldığı zaman covid-19 ile birlikte e-ticaret trendinde inanılmaz bir yükseliş başladı ve bu yükselişin durması beklenmiyor. Uzun yıllardır zaten ürün ve hizmet satan kurum ve kişileri uzmanlar dijitalleşmeye önem vermeleri yönünde uyarıyordu. Pandeminin ortaya çıkması ticaretin dijitalleşme yolculuğunun geleceği ilgi çekici noktaların daha erken tarihlere çekilmesine sebep oldu diyebiliriz.

Sosyal Medya Reklamları ve Instagram Satış

Dijital ticirat dünyasında sosyal medya reklamları ve instagram satış teknikleri daha çok uzun süre önemli yerini koruyacağa benziyor. Dünyanın pek çok büyük markasına baktığımız zaman instagram satış konusuna ciddiyetle eğildiğini ve instagramı etkin bir pazarlama aracı olarak gördüğünü fark ediyoruz.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.