EBA e-Kurs Öğrenci Girişi Başvuru Ekranı

EBA e-Kurs Öğrenci Girişi Başvuru Ekranı

EBA e-Kurs Öğrenci Girişi Başvuru Ekranı Açıldı. 2. dönem takviye kursu öğrenci başvuru ekranı açıldı. Detaylar haberimizde.

2015-2016 2. dönem takviye kursları EBA e-kurs öğrenci girişi başvuru ekranı açıldı. EBA e-kurs öğrenci girişi başvuru ekranı linki ve 2. dönem takviye kurslarıyla ilgili detaylar Mebpersonel.com'da...

EBA e-kurs öğrenci girişleri açıldı. Başvuru ekranı MEB tarafından 3 Ocak 2016 günü itibariyle açıldı. EBA e-kurs öğrenci girişleri e-kurs.eba.gov.tr adresinden yapılacak. Sisteme giriş yapan öğrenciler bu ekran üzerinden kurs talebinde bulunabilecekler.

Takvime göre öğrenci başvuruları 3-18 Ocak 2016  tarihleri arasında yapılacak. 

 

KURSLARA ÖĞRENCİ/KURSİYER BAŞVURULARI

 

Kurslara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî/özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi/özel ortaöğretim kurumları ve açık öğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki istekli öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilir.

 

Örgün eğitime devam eden öğrenciler, okul/kurumlarından alacakları eba şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar. Açık öğretim öğrencileri, halk eğitimi merkezi müdürlüklerince e-kurs modülünden verilecek e kurs şifresi ile il/ilçe millî eğitim müdürlüklerindeki DYK komisyonlarınca belirlenen okulları tercih edecek şekilde başvurularını gerçekleştirir.

 

Özel öğretim kurumlarına devam eden öğrenciler (özel okul öğrencileri), okullarının bulundukları ilçedeki kurs merkezlerinin birine başvurarak alacakları e-kurs şifresi ile aynı ilçedeki kurs merkezlerinden birine e-kurs modülü üzerinden başvuru yapar. Kursiyerler, halk eğitim merkezi müdürlüklerine diploma veya mezuniyet belgesi ile müracaat ederek, alacakları e-kurs şifresi ile e-kurs modülü üzerinden başvurur. Öğrenci/kursiyerler devam etmek istedikleri kurs merkezince belirlenen derslerden ve sisteme başvuru yapan öğretmenler arasından tercihte bulunurlar.

 

Resmî örgün eğitim kurumu öğrencileri aldıkları eba şifresi ile kurs başvurusu yapabilir, eba ders içeriklerinden yararlanabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler. Açık öğretim okulları ve özel öğretim kurumlarına devam etmekte olan öğrenciler ile kursiyerler ise e-kurs kullanım şifresi ile kurs başvurusu yapabilir ve ÖDSGM tarafından yayımlanacak olan elektronik deneme sınavlarına katılabilirler.

 

KURS DÖNEMLERİ

 

DYK’lar; I. dönem, II. dönem ve III. dönem (yaz) kursları olmak üzere üç dönemde açılır. I. dönem kursları, en geç ekim ayının ilk haftası başlar ve yarıyıl tatiline kadar devam eder. II. dönem kursları, en geç mart ayının ilk haftasında başlar, ders yılının sonuna kadar devam eder. III. dönem kursları, ders yılının bitmesi ile başlar, bir sonraki ders yılının başlamasına kadar devam eder. Bu kurslar 20 Haziran - 11 Eylül 2016 tarihleri arasında planlanır. Yıllık açılan kurslar I. ve II. dönemi kapsayacak şekilde ders yılı süresince devam eder.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum