EBS Kadınlar Komisyonu Hedeflerini Belirledi

EBS Kadınlar Komisyonu Hedeflerini Belirledi

Aktif, Güçlü ve Verimli Bir Kadınlar Komisyonu Hedefliyoruz

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir, olmazsa olmaz olarak gördükleri kadın örgütlenmesi hususunda hedefler belirlediklerini ifade ederek, “Bu hedeflerin başında, bütün il ve ilçelerimizde Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu’nu kurmak ve aktif, güçlü, verimli hâle getirmek yer alıyor. Amacımız, ilçelerimizde de kadınlarımızın örgütlenmesini sağlamak ve teşkilatımızın kılcal damarları olan ilçe örgütlenmeleriyle ana gövdeyi beslemek ve güçlü kılmaktır” dedi.
 
Safiye Özdemir, Başkan Yardımcısı Hatun Özkümüş ile birlikte Amasya Şube Kadınlar Komisyonu’nun düzenlediği programa katıldı. Tanışma, istişare ve Amasya ilçe teşkilatlarında kadınlar komisyonunun oluşturulmasına yönelik motivasyon ve eğitim amacıyla düzenlenen toplantıya merkez ilçe, Merzifon, Suluova ve Gümüşhacıköy temsilcileri katıldı.
 
Söz konusu ilçeler başta olmak üzere, Amasya’nın tüm ilçelerinde kadınlar komisyonunun kurulması kararının alındığı toplantıda konuşan Safiye Özdemir, Eğitim-Bir-Sen olarak, kadına, kadın emeğine, istihdamına, çalışan kadınların sorunlarına ve bu sorunların çözümüne ilişkin önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Kadınlar Komisyonu olarak, bizim öncelikli görevimiz, kadın çalışanlarımızın çalışma hayatına yönelik sorunlarını ve taleplerini belirlemek, yetkili mercilere ulaştırmak ve çözümüne katkı sağlamaktır” şeklinde konuştu.
 

 
 
Kadınlarla ilgili konular başta olmak üzere, sosyal politikaların belirlenmesinde etkin olmak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:
 
“Sendikamızın olmazsa olmazı olarak gördüğümüz kadın örgütlenmesi hususunda hedefler belirledik. Bu hedeflerin başında, bütün il ve ilçelerimizde Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu’nu kurmak ve aktif, güçlü, verimli hâle getirmek yer alıyor. Bugün de bu amaçla buradayız. Amacımız, yalnızca illerde değil, ilçelerimizde de kadınlarımızın örgütlenmesini sağlamak ve teşkilatımızın kılcal damarları olan ilçe örgütlenmeleriyle ana gövdeyi beslemek ve güçlü kılmaktır.”
 
Özdemir, hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci içindeki dünyanın ve bu süreçte her geçen gün daha da ön sıralara yerleşen Türkiye’nin, bu değişim ve dönüşümün insani yanının ağır basması ve insanlığa huzur, barış ve refah olarak yansıması için kadın eline, kadın aklına ve kadın emeğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.
 
“Artık kadınlar il ve ilçe yönetimlerinde, sadece işin mutfağında değil, karar mekanizmalarında da güçlü ve etkin olarak yer almalıdır” diyen Özdemir, “Yemeği hazırlayan, pişiren, sofrayı kuran kadınlarımızın artık sofradaki yerlerini almaları da bir zorunluluktur. Eşitler arasındaki yarışta kadınlar da erkekler kadar başarmak ve kazanmak noktasına yakındır. Bizler kadınlarımızın değiştirme ve dönüştürme gücüne inanıyor ve onlara güveniyoruz. Yeter ki bu gücümüzün farkına varalım ve bu amaçla birbirimize destek olarak ortak çalışmalar yürütelim” ifadelerini kullandı.
 

 
Camcı: Mücadelemiz, Haklarımızın ve Hakkın Mücadelesidir
 
Eğitim-Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerem Camcı, 2007 üye ile mutabakat imzalayarak ilde yetkili sendika olduklarını ifade ederek, “Bunda Kadınlar Komisyonumuzun da katkısı çok büyüktür. Ayrıca komisyonumuz, yapmış olduğu etkinliklerle varlığını hissettirmiştir. Bu sebeple takdire şayan çalışmalarından dolayı başta Ayla başkanımız olmak üzere, komisyon üyelerimize ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Eğitim-Bir-Sen’in bir mücadelenin adı olduğunu dile getiren Camcı, şöyle konuştu: “Mücadelemiz, haklarımızın ve hakkın mücadelesidir. Sosyal hayatımızın yaşantımıza etkisinin mücadelesidir. Bu mücadele ile birlikte eğitim camiası ve ülke adına birçok kazanımda Eğitim-Bir-Sen’in imzası vardır.”
 
Keskiner: Birlikte Çalışmaktan Dolayı Mutluyuz
 
Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Ayla Keskiner ise, sendikal faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “Eğitim-Bir-Sen’in kuruluş amacına hizmet etmekten onur duyuyorum. Biz kadınlar, başı açık ve başı kapalı olarak, beraber olmaktan çok mutluyuz. Böyle bir ortamın oluşmasında sendikamızın eylemleri ve söylemleriyle katkısının olması bizim gurur kaynağımızdır” dedi.
 
Keskiner, çalışmalarında kendilerine imkân sağlayan ve desteklerini esirgemeyen Şube Başkanı Kerem Camcı’ya ve yönetimine, kadınlar komisyonu üyelerine, komisyon üyesi gibi çalışan bütün üyelere teşekkür ederek sözlerini tamamladı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.