EBS Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

EBS Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Öğretmen Temalı Kısa Film Yarışması Sonuçlandı

Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği ‘Öğretmen’ temalı kısa film yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi. Yüze yakın filmin katıldığı yarışmada 4 film finale kaldı.
 

Yarışmada birinciliği ‘Kabuk’ filmiyle kazanan Melih Cevdet Tekşen ve Okan Ulusoy’a ödül ve plaketini Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile jüri başkanı Mesut Uçakan; ikinciliği, ‘Öğretmen’ filmiyle kazanan yönetmen İbrahim Demirkan’a ödül ve plaketini, Eğitim-Bir-Sen Başkan Vekili Ahmet Özer; üçüncülüğü ‘Çizgi Film’ filmiyle kazanan yönetmen Ömer Dişbudak’a ödül ve plaketini, Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Bayram Zilan; jüri özel ödülünü ise ‘Dikiş Payı’ filmiyle kazanan Burak Çalışkan’a Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan takdim etti.



 

Bu Tür Etkinliklere Ağırlık Vermemiz Lazım

 

Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, filmlerin her karesinde öğretmenliği hatırladıklarını belirterek, “Sendika olarak branş branş, yük taşıyan öğretmen boyutuyla filmlere ağırlık vermemiz lazım. Sendikacılık konulu film yarışması yaparsak daha fazla artış olacağını düşünüyorum. 100’e yakın müracaatı ve verilen emeği önemsiyorum. Bu sayı artarak devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi



 

Gündoğdu, “Bu camianın kültürel ve sanatsal etkinliklerden geri durmakla eleştirilir, önemli işler yapanların ise kıymeti bilinmez, Mesut Uçakan’da olduğu gibi. Eleştirenler ortasını bulmaz ama bizlerin de bir yerden başlaması lazım” şeklinde konuştu.



Sivil Toplum Kuruluşları Kültürel ve Sanatsal Etkinliklere Daha Fazla Yer Vermelidir

Jüri başkanı Mesut Uçakan ise sivil toplum kuruluşlarının bu gibi sanatsal etkinlikler yapmasının çok önemli olduğunu belirterek Eğitim-Bir-Sen yöneticilerine teşekkür etti. Uçakan, çok titiz bir değerlendirme safhasından sonra dereceye girenleri belirlediklerini ve bu etkinliklerin artarak devam etmesini beklediklerini söyledi.



 

Programın sonunda Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, katkılarında dolayı Mesut Uçakan’a jüri üyeleri adına plaket takdim etti.








 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.