EBS: Öğretmene Rotasyonu Biz Engelledik

EBS: Öğretmene Rotasyonu Biz Engelledik

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı ve Ramazan Çakırcı, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt genişletilmiş işyeri temsilcileri ve yöneticiler istişare toplantılarına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Teyfik Yağcı ve Ramazan Çakırcı, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt genişletilmiş işyeri temsilcileri ve yöneticiler istişare toplantılarına katıldı.

 

Teyfik Yağcı, yarınların inşacıları olduklarını belirterek, “Onun için bizim biz olmamız gerekiyor. Onun için bizlerin en küçük bir ihmali, minnacık tembelliği, ulaştığımız, kazandığımız başarıları gölgeleyecektir” dedi.

 

Ücret sendikacılığını ihmal etmeden hizmet sendikacılığını esas alarak, kör ideolojilerin karanlık dehlizlerine düşmeden sendikal yolculuklarına devam edeceklerini kaydeden Yağcı, “Son zamanlarda Türkiye’nin içinde bulunduğu uluslararası kuşatmanın fikri temelleri, Batı dünyasının bu milletin bir daha dünya siyasetinde söz sahibi olmasını istememesinde aranmalıdır. Türkiye’de periyodik şekilde darbelerin yapılması, istikrarsızlığın adetten sayılması tesadüf değildir. Türkiye bu girdabı kırmaya çalışıyor fakat küresel oyunlar birbiri takip etmektedir. Türkiye mutlaka prangalarından kurtulmalı ve geleceğini inşa etmelidir” şeklinde konuştu.



 

Gelecek mücadelesini kazanmak isteyenlerin insan yetiştirme mücadelesini kazanmak zorunda olduklarını vurgulayan Yağcı, şöyle devam etti: “İnsan yetiştirmemiz, ona bir ideal, bir medeniyet tasavvuru kazandırmamız gerekiyor. Bu ideal aşılamanın fidanlıkları okullarımızdır. Bu fidanlıkların bahçıvanları öğretmenlerimizdir, sizlersiniz, bizleriz. Omzumuzdaki sorumluluğun farkında olmalıyız.”

 

Yağcı, sendika olarak her türlü vesayetin, her türlü darbenin karşısında olduklarını, olmaya da devam edeceklerini dile getirerek, “İşte onun için, referandumlarda meydanlardaydık, koştuk-konuştuk, Gazze dedik, Arakan dedik, Somali dedik, Mısır için meydanlara indik. Gün, hata aramak günü değil dedik. Gün, haksızlığa uğramış ve mağdur insanların sıkıntılarını paylaşma, yaraları sarma ve dua günüdür. Gün, hakları elinden alınmış, kan ve gözyaşı ile silahlara, tanklara demokratik direnişiyle karşı duran mazlum, mağdur insanlara destek verme ve mazlumların yanında yer alma günüdür. Gün, dünyadaki, olmuş-olacak tüm darbelere karşı çıkma günüdür. Gün, darbe zihniyetini dünyadan çıkarma ve sürgüne gönderme günüdür. Gün, birlik olma günüdür. Gün, iri ve diri olma günüdür” diye konuştu.

 


 

İhtiyaca Cevap Vermeyen Müfredat Gözden Geçirilmelidir

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı’nda son zamanlarda yaşanan değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulunarak ‘çıkarılan kanun ve düzenlemelerin daha sağlıklı bir işleyiş açısından gerekli olduğunu, zaten sendika olarak taşradan gelen talepleri bakanlığa yansıtarak olumlu bulmadıkları düzenlemelerin çıkarılmasını engellediklerini söyledi.

 

Bu anlamda öğretmenlerin gerek il içinde gerekse il dışında rotasyona tabi olması gibi bir düzenlemeye karşı çıktıklarını söyleyen Çakırcı, “Bakanlık bu konuda çok diretti ama biz asla geri adım atmadık ve bu düzenlemenin çıkmasını engelledik. Yine öğretmenlerin nöbet görevleri karşılığında ücret almaları konusunda da ciddi çalışmalarımız var. Bu konuda da sonuç almaya yakın olduğumuzu düşünüyorum. Üniversite ve Yurt-Kur çalışanlarının görevde yükselme, mali ve özlük hakları ile ilgili çalışmalarımız da var ve bu konularda da ciddi kazanımlar elde ettik, yeni kazanımlar için de ümitliyiz” dedi.



 

Ramazan Çakırcı, ücret konusunda mağdur edilen öğretim elemanlarına ilave zam yapılması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

 

Kariyer basamakları önündeki engellerin kaldırılmasını, 4/C’li personelin kadroya geçirilmesini, 2005 yılından sonra göreve başlayanlara bir derece verilmesini, disiplin cezalarının affedilmesini, emekli ikramiyesindeki 30 yıllık süre sınırlamasının kaldırılmasını, düzenlemelerin zamanında, açık, şeffaf, kariyer ve liyakatin esas alınarak yapılmasını, ek ders ücretlerindeki dengesizliğin giderilmesini istiyoruz.”



 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 vizyonu için eğitim sistemini daha çok iyileştirmesi, ihtiyaca cevap vermeyen müfredatı gözden geçirmesi gerektiğini vurgulayan Çakırcı, test ile tost arasına sıkıştırılan öğrencilerin bu durumdan kurtarılması gerektiğini kaydetti.

Çakırcı, katılımcılardan gelen soruları da cevaplandırdı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum