EBS'den "Yönetici Fişleme"ye Cevap

EBS'den "Yönetici Fişleme"ye Cevap

EBS'den "Yönetici Fişleme" Haberine Cevap

Yönetici Mülakatları ile ilgili, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 31.10.2014 tarihinde "EĞİTİM BİR-SEN’DEN FİŞLEME REZALETİ!" başlığı ile bir açıklama yapmıştı.

Eğitim Bir-Sen'den, açıkca ifade edilmese de, o açıklamaya cevap geldi.

İşte o açıklama:

 

Sendikamızın başarıları ve kazanımları ile kendi başarısızlıklarını örtmek adına iftirada mahir sendika yine işbaşında. Kamuoyunun yakından bildiği gibi kaynağı belirsiz bilgi ve belgeler üzerinden sendikamıza yönelik suçlama alanı oluşturma çabaları ilk defa gerçekleşmiyor.
 

Eğitim-Bir-Sen olarak haksız, mesnetsiz itham ve iftiralara karşı sessiz kalmamız asla beklenemez. Bu doğrultuda ilçe temsilciliklerimizden birisi ile ilişkilendirilerek sendikamıza yönelik malum sendika tarafından kamuoyu oluşturma kurnazlığına, dün olduğu gibi bu günde fırsat vermeyeceğiz. Yetkisini kaybettikten sonra saldırgan tavrını artıran malum sendikanın internet sitesi üzerinden birçok haber sitesine ulaştırılan ilçe temsilcimizle ilgili haberin içeriğine yönelik değerlendirme, inceleme ve kanaat oluşturma süreci; sendikamızın kendi mevzuatı çerçevesinde yürütülecektir.


Hukukun evrensel ilkesinin, insan hak ve onurunun bizim için son derece önemli olduğu bilinmelidir. Diğer taraftan sendikamızın hükmi şahsiyetine, itibar ve saygınlığına yönelik gerek kişi gerekse kurumlarca zedeleyici hareketlere karşı tavizsiz duruşumuz da herkesin malumudur.


Üyemiz olsun olmasın bütün eğitim çalışanlarının kişilik haklarına, temel hak ve özgürlüklerine saygı duyduğumuz, insan hak ve hürriyetleri için mücadele ettiğimiz itiraz edilemeyecek bir gerçekliktir. Aksi yönde kanaat oluşturmaya yeltenenlerin hevesleri kursaklarında kalacaktır.


Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum