Edirne Valiliği'nden Anlaşılmaz Yasak!

Edirne Valiliği'nden Anlaşılmaz Yasak!

EDİRNE VALİLİĞİNDEN ANLAŞILMAZ YASAK!

Edirne Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’nün 08/04/2015 tarih ve 2015/6 sayılı Genelgesi ile Devlet memurlarının yurt dışına izinsiz olarak çıkamayacağı konusunda düzenleme yapılmıştır. Söz konusu Genelge’de; kamu hizmetlerinin etkin ve verimli bir biçimde yürütülebilmesi gerekçe gösterilerek, Edirne ili kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan kamu personelinin hafta içi günlerde izinsiz olarak yurt dışına çıkamayacağı, ayrıca kuruluş amirlerinin hafta sonu ve bayram günlerinde yurt dışına çıkışlarını Valilik Özel Kalem Müdürlüğü’ne önceden şifahi bildirimde bulunmaları gerektiği belirtilmiştir.  

Oysa ki; Devlet memurlarının yurt dışına çıkışlarıyla ilgili olarak, ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde ancak yetkili amirin izniyle terk edebileceklerine ilişkin düzenlemenin yer aldığı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun İkamet Mecburiyeti başlıklı ek 20.maddesi, yürürlükten kaldırılmıştır. Mevcut düzenlemede Devlet memurlarının izinlerini ikamet edilen yerin dışında geçirmek istemesi halinde herhangi bir onaya gerek bulunmadığı açıktır. Bununla birlikte söz konusu izinlerin yurt dışında geçirilmesi durumunda ayrıca bir onay alınacağına ilişkin herhangi bir hüküm de bulunmamaktadır. Ancak Edirne Valiliği Devlet Personel Başkanlığı’nın 09/05/2013 tarih ve 6643 sayılı görüş yazısındaki; “…izinlerin yurt dışında geçirilmesi için ayrıca bir onaya gerek bulunmadığı ancak kamu kurum ve kuruluşlarının kendi iç mevzuatları gereğince hizmetlerin aksamaması ve sürekliliğin sağlanması açısından personele istenildiğinde ulaşılabilmesine imkan sağlayacak şekilde iznin geçirileceği yere ilişkin bilgiler ile iletişim bilgilerinin izin talebinde bulunulurken belirtilmesinin uygun olacağı düşünülmektedir.”  ifadesine farklı bir yorum getirerek; Devlet memurlarının yurt dışına izinsiz olarak çıkamayacağı konusunda Genelge ile düzenleme yapmıştır.

Türk Eğitim-Sen olarak  Edirne Valiliği’ne yazılan yazı ile bahse konu Genelgenin uygulamasının mevzuata ve Devlet Personel Başkanlığı görüşlerine aykırı olduğu için kaldırılması istenmiştir.

İlgili yazımız için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.