Edirne’den Hakkâri’ye Kadar Her Yerde Eğitim-Bir-Sen Var

Edirne’den Hakkâri’ye Kadar Her Yerde Eğitim-Bir-Sen Var

Edirne’den Hakkâri’ye Kadar Her Yerde Eğitim-Bir-Sen Var

Edirne Şubemizin, Edirne Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen kongresine katılan Esat Tektaş, Eğitim-Bir-Sen olarak eğitim çalışanlarının, Memur-Sen olarak da tüm kamu çalışanlarının haklarını koruma ve geliştirmenin mücadelesini verdiklerini belirtti. Tektaş “Bu mücadelede meydanların da toplu sözleşme masasının da hakkını veririz” diye konuştu.

Genel Mali Sekreterimiz Esat Tektaş, Edirne şubemizin hafta sonu Edirne Öğretmenevi’nde gerçekleştirdiği şube kongresine katıldı. Tektaş kongrede yaptığı konuşmada çalışanların çalışma yaşamından kaynaklanan sorunlarını çözmeyi; ekonomik, sosyal, demokratik, mesleki haklarını geliştirmeyi ve onların sesini duyurabilmeyi amaç edindiklerini belirtti. “Verdiğimiz örgütlü mücadelede bugün ülkemizin hem yetkili sendikası ve konfederasyonu hem de en etkili sivil toplum örgütü olduk” diyen Tektaş, “Edirne’den Hakkari’ye kadar Eğitim-Bir-Sen var, Memur-Sen olarak bu ülkede biz varız. Bu başarı, örgütümüzü çalışanların hak arama adresi haline getirmiştir. Çalışanların Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen çatısı altında bir araya gelmeleri hem temsil ettiği camia adına sayısal anlamda son 100 yılda yakalanan en büyük örgütlü güç hem de insanımız için önemli bir şans olmuştur.” şeklinde konuştu.

Esat Tektaş, memurlara toplu sözleşme hakkının Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve diğer sendikalarımızın yoğun gayret ve mücadeleleri sonucu Anayasa değişikliği paketine dahil edildiğini belirterek, “Hayır kampanyası yürüten siyasi parti, sendika ve bir kısım örgütlerin aksine ‘Toplu Sözleşmeye de Toplumsal Sözleşmeye de Evet’ diyerek darbecilerin yargılanmasının yolunu açan, birçok önemli değişikliği içinde barındıran referandumda anayasal bir hak elde etme mücadelesi verdik ve kazandık” ifadelerini kullandı.

4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nda yapılan değişikliklerle toplu sözleşme hakkının yasal hale geldiğini kaydeden Tektaş, önümüzdeki günlerde Memur-Sen’in başkanlığında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerine Eğitim-Bir-Sen ve yedi hizmet kolunda yetkili diğer sendikalarla birlikte oturacaklarını söyledi.

666 sayılı KHK’ya da değinen Tektaş, “Başta mağdur edilen öğretmen ve akademisyenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi olmak üzere çalışanların tüm hakları masada aranacak ve alınacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Edirne’den Hakkari’ye kadar biz varız, Eğitim-Bir-Sen olarak Memur-Sen olarak meydanların hakkını verdiğimiz gibi toplu sözleşme masasının da hakkını vereceğiz” diye konuştu.

Esat Tektaş TBMM’nin açılışının 92. yılının coşkuyla kutlandığını dolayısıyla egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmasını; milletin iradesinin ülke yönetimine yansıması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Üyesi ve ülkesi için var olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, milletten yana sosyal politikalar geliştirilmesinin de istek ve takipçisi olmuştur. Verdiğimiz mücadeleler sonucu milletle, milletin değerleriyle kavgalı olan darbeciler bugün yakayı ele vermiş, sanık sandalyesine oturmuşlardır. Darbe heveslileri artık ya kaçaktır ya tutuklu ya da mahkûmdur. Eğitim-Bir Sen’in önergesi ile 18. Milli Eğitim Şurası’nda alınan karar doğrultusunda 28 Şubat sürecinin dayatması olan kesintisiz zorunlu eğitim, yapılan yasal düzenlemeyle 4+4+4 olarak kademeli hale getirilmiş, aynı düzenleme ile katsayı adaletsizliği de ortadan kaldırılmıştır. Kademeli eğitim milletin de isteğidir. Bu yasal düzenlemeye destek veren ‘milletin vekillerine’ teşekkür ediyorum. Meclis, İmralı’nın ve Silivri’nin değil milletin beklentilerini yerine getirmiştir. Arzu edilen 23 Nisan da zaten budur. 23 Nisan’lar, 1920 anlayışına uygun hale gelinceye kadar, yani egemenlik kayıtsız şartsız milletin oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir”

Ak Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti ve Saadet Partisi İl Başkanları, Memur-Sen Edirne İl Temsilcisi, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkanları ile üyelerimizin katıldığı kongrede Erdinç Dalgıç Şube Başkanı seçilirken; Adnan Odabaş, Aziz Yasir Boz, İsmail Çelik, Emrah Çelebi, Fatma Dalgıç ve Necla Öncel Şube Yönetim Kurulu üyeliklerine seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum