Eğitim Bir-Sen: Dershaneler Kapatılmamalı, Kapanmalı

Eğitim Bir-Sen: Dershaneler Kapatılmamalı, Kapanmalı

Gündoğdu, Taleplerimizi Bakan Çelik'e İletti

Dershanelerin kapatılacağı yönündeki haberlerin sorulması üzerine, “Dershaneler kapatılmamalı, kapanmalı” cevabını veren Gündoğdu, konuyu eğitim sendikası olarak ele aldıklarını ve olaya eğitim boyutu ile baktıklarını ifade etti. Konuyla ilgili bir rapor hazırlığında olduklarını ve raporun yüzde 80’inin şekillendiğini belirten Gündoğdu, “Dershane sebep değil, sonuçtur. Devletin görevi, eğitimde fırsat eşitliğini dört dörtlük sağlamaktır. Bugün eğitim sisteminin altyapı, müfredat ve öğretmen gibi üç ayağı var. Altyapıda mükemmel bir ilerleme var, müfredat oldukça iyi ilerliyor ama öğretmen açığı, Bakanın açıklamasına göre, 127 bin. Bu açığın bölgeler arası dağılımına bakıldığında, Haymana ile Diyarbakır cezalı bir konumda” şeklinde konuştu.
Dershanelerin, sistemin boşluğundan doğan merkezler olduğunu kaydeden Gündoğdu, şunları söyledi:

“Kaliteli eğitimi vererek, dershanelere ihtiyacı hissettirmeyecek bir yapıya gelmek lazım. Dolayısıyla işimiz kaliteli eğitimi veriyor hale gelmek olmalı. Eğer okullar diploma doldurma merkezi, öğretmenler de diploma doldurma memuru olmaktan çıkarılır, hayata hazırlama merkezi haline getirilirse, dershanelerin konuşulmayacağı bir ortama gireceğiz diyorum. Kısa bir cümle olarak, ‘dershaneler kapanmalı, kapatılmamalı.’ Yani eğitimde öyle bir kaliteye ulaşmalıyız ki, dershanelere ihtiyaç hissetmemeli vatandaş. Bunu yaptığımız zaman zaten dershane çok geri planda kalacaktır.”


Bugün eğitimin daha önemli sorunları olduğunun altını çizen Gündoğdu, Doğu ve Güneydoğu’da yaptıkları bölge toplantılarındaki izlenimleri Milli Eğitim Bakanı’na ilettiklerini dile getirerek, “Sadece Ağrı’da 2 bin 200 öğretmene ihtiyaç var. 15 gün önce Diyarbakır’daydık, o bölgede de 14 bin 500 öğretmen açığı var. Boş geçen dersler, bu ülkenin çocukları ve bizim için kayıp. Bir de ücretli, vekil öğretmen olarak bu derse girenlerin yanlış insanlar olduğunu düşünün, bunu devletin önlemesi lazım” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum