Eğitim-Bir-Sen: İnsanımızın ümidi olmaya devam edeceğiz

Eğitim-Bir-Sen: İnsanımızın ümidi olmaya devam edeceğiz

Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ile birlikte, Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şubesi il divan toplantısına katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Türkiye’nin yeniden yapılanması sürecinde, geleceğe taşınmasında milletin ümidi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum ile birlikte, Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şubesi il divan toplantısına katıldı.

Burada konuşan Selvi, Eğitim-Bir-Sen kadrolarının bu ülkenin yetiştirdiği önemli kadrolar olduğuna dikkat çekerek, “Memur sendikacılığında farklı bir kilometre taşının adresiyiz. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir ülkesinde, rekabetin olduğu bir ortamda bütün hizmet kollarında yetkili olan başka bir konfederasyon yoktur. Bu konfederasyonu bugünlere taşıyan sizleri kutluyorum. Sizler, bu ülkenin yetiştirdiği en önemli kadroları oluşturmaktasınız. Üniversitelerimizdeki hocalarımızdan kurumlarımızdaki memur arkadaşlarımıza kadar hep birlikte bu ülkenin yetiştirmiş olduğu en birikimli kesimi temsil etmektesiniz. Sizin temsil ettiğiniz bu misyon aynı zamanda bu ülkenin geleceği adına yapılacak şeylerin teminatıdır” dedi.

Biz sadece sendikacılık yapmıyoruz

850 bin üyesiyle Türkiye’nin en örgütlü, en güçlü organizasyonu ve oluşumu olduklarını vurgulayan Selvi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkenin geleceği adına kim bir sorumluluk üstlenecekse onun adresi olduğumuzun bilinciyle hareket etmek durumundayız. Dün 1, 2, 3, 5 derken bugünlere geldik. Bugün ulaştığımız bu güçle yeni ufuklara hep birlikte koşmaya, ülkemizin yeniden yapılanması süreçlerinde, geleceğe taşınmasında insanımızın ümidi olmaya devam edeceğiz. Biz sadece sendikacılık yapmıyoruz. İnsanlık ailesi zaman zaman birtakım sıkıntılı dönemler yaşar. Onlara çıkış gösterecek birilerinin olduğu bir dünyanın varlığını göstermek mecburiyetindeyiz.”

Birlikteliğimizin daha anlamlı olmasını istiyoruz

213 kazanıma imza attıkları 3. Dönem Toplu Sözleşme’den hemen sonra, yeni kazanımlar için yeni hedefler belirlediklerini dile getiren Selvi, “Dostluk, arkadaşlık yeni kazanımlarımız olsun istiyoruz. Birlikteliğimizin daha anlamlı, daha coşkulu olmasını istiyoruz. Bu kazanımlarla, çözülmeden çoğalacak, Büyük Türkiye yürüyüşüne daha bir kararlılıkla devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Olçum: Elimizi taşın altına koymaktan geri durmayacağız

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, özelde eğitim çalışanlarının ekonomik, özlük, sosyal ve kültürel haklarının kazanılması ve geliştirilmesi mücadelesini verirken, genelde ise Türkiye’de yaşamanın üzerlerine yüklediği sorumluluk gereği, bu ülkenin en temel sorunlarıyla da ilgilendiklerini kaydederek, “Temsil ettiğimiz eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmak için gece gündüz, kar kış demeden çalışıyoruz. Türkiye’nin yasaklardan arındırılarak tam demokrasiye geçmesi, özgürlük alanlarının genişletilmesi için elimizi taşın altına koymaktan geri durmadık ve durmayacağız. Sivil anayasa talebimizin hayata geçirilmesi noktasındaki çabalarımızı sürdürerek, halkın tercihlerine dayanan katılımcı bir anayasa için yine inisiyatif alacağız” ifadelerini kullandı.

Huzurun, aydınlığın, emeğin ve özgürlüklerin tarafındayız

Kavganın, kaosun ve karanlığın değil; demokrasinin, saygının, sevginin, huzurun, aydınlığın, emeğin ve özgürlüklerin tarafında olduklarını söyleyen Olçum, doğru kimden gelirse gelsin yanında, yanlış kimden gelirse gelsin karşısında olduklarını, hakkın ve haklının temsilcisi olarak, ilkeli sendikal anlayışlarıyla milletin yeniden dirilişinde hizmet etmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Günaydın: Eğitim çalışanlarının taleplerine ilgisiz kalmadık

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şube Başkanı Murat Günaydın ise, hizmet bayrağını devralıp yola çıktıkları günden beri, eğitim çalışanlarının aklından ve vicdanından hiç ayrı düşmediklerini, üyelerinin talep ve beklentilerine bir an bile ilgisiz kalmadıklarını belirterek, “Hiç bir zaman toplumun ve eğitim çalışanlarının taleplerine gözümüzü kapatmadık, kapatmayacağız. Kimileri kapalı kapılar ardında hesap yaparken, bizler çözüm ürettik, mücadele ettik, direndik ve eğitim çalışanlarımız için kazanımlar elde ettik” diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Grup Başkan Vekili İlknur İnceöz, AK Parti Aksaray milletvekili adayları Cengiz Aydoğdu, Doç. Dr. Mustafa Serdengeçti, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve çok sayıda üye katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum