Eğitim-Bir-Sen: Kardeşlik Bayramı Olsun

Eğitim-Bir-Sen: Kardeşlik Bayramı Olsun

Bayramlar, aynı dinin, aynı inancın neşesinde bizleri birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi armağanlardır.

Bayramlar, ”giderek yitirilen sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerin yeniden kazanılmasına, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına, kulluk bilincinin canlanmasına vesile olan müstesna zaman dilimleridir. Bayramlar, aynı dinin, aynı inancın neşesinde bizleri birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi armağanlardır.

Yaşanan bütün acıların, sıkıntıların, yoklukların, terör gibi üzücü olayların son bulmasını, Bayramın insanlığa hayırlar getirmesini, kardeşliğin tüm coğrafyada hâkim olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz. Allah’ın yardımıyla yaşadığımız acıların üstesinden gelecek, huzura ve sükûna yeniden kavuşacağız.

Unutmayalım!

Bayram yapamayanlara bayram yaptıralım!

Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim.

Başta Filistin, Suriye, Irak, Doğu Türkistan ve Myanmar olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua edelim. Emperyalizm ve işbirlikçileri olan diktatörlerin hak ve hukuk tanımayan saldırılarına, baskı ve zulümlerine karşı tavır almak hepimizin görevidir. Topyekûn İslâm dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten bir an evvel kurtulmasını dileyelim.

Bu düşünce ve duygularla Büyük Memur-Sen ailesi olarak bayramın, başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere âlem-i İslâm ve insanlık için hakikî anlamda bir bayram ve sevince dönüşmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.