Eğitim-Bir-Sen Kurucuları İftarda Buluştu

Eğitim-Bir-Sen Kurucuları İftarda Buluştu

Genel Yönetim Kurulu, Eğitim-Bir-Sen kurucuları, genel merkez eski yöneticileri ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Genel Yönetim Kurulu, Eğitim-Bir-Sen kurucuları, genel merkez eski yöneticileri ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların genel başkanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nde verilen iftar yemeğinin ardından yapılan konuşmalarda, sendikanın kuruluş aşamasında ve sonrasında yaşananlar, o günkü şartlarda karşılaşılan sıkıntılar, baskılar, acı-tatlı hatıralar paylaşıldı.

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bütün giysileri yırtsak yeridir, yeter bize vefa elbiseleri diyor kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan. Biz de bugün burada bu kutlu yolculuğun, hak ve hakikat davasının ilk ve en büyük adımını atan, sonrasında bugünkü kurumsal ihtişamı sağlayacak özveriyi ortaya koyan mücadele timsali ağabey ve arkadaşlarımızla Eğitim-Bir-Sen vefasını yaşatmak için bir araya geldik. Davetimize icabet ederek Türkiye’nin dört bir yanından gelen dava arkadaşlarımıza, eski genel başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu, bir bayrak yarışı ve biz bunu daha ileriye taşımak için çalışıyoruz. Mevcut kurumsal hafızayı korumak ve geleceğin mirasını oluşturmak en başat görevimizdir” dedi.



 

“Kadim medeniyetimizin başka coğrafyalardaki mensuplarına destek olmak, derman olmak da insanlığa vefa anlayışımızın bir gereğidir” diyen Yalçın, şunları söyledi:

 

“Bu yüzden, Filistinlilere destek veriyoruz. Gazze’nin acılarına ortak oluyoruz. Doğu Türkistanlı kardeşlerimize Çin tarafından yapılan mezalimi haykırıyoruz. Ortak kültür ve medeniyet dostlarımız ve kardeşlerimiz olan Suriye, Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna-Hersek gibi ülkelerin halklarıyla buluşmalar gerçekleştiriyoruz. Kurulduğu günlerde madden ve manen sıkıntılar çekmiş bir teşkilat bugün dünyanın başka ülkelerinde aşevleri kuruyor, kazanlar kaynatıyor, okullar yapıyor, yuvalar kuruyor, yaralar sarıyor. Bütün bunların arkasında cefaya talip olmak, vefaya meftun olmak, adanmışlık ruhu ve sorumluluk taşıma kararlılığı var. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize tekrar teşekkürlerimi sunuyor, sağlıklı huzur dolu günler diliyorum.”

 

Onursal Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu, çok zor dönemlerden geçerek bugünlere geldiklerini ifade ederek, “Kurumsal belleğin korunmasında, geçmiş ile geleceğin ilmek ilmek dokunmasında, geçmişin ruhu üstünde geleceğin devasa gövdesini inşa etmek için bu tür organizasyonlar çok önemlidir. İnsanını ihmal eden, insanlığın sevgisinden imtina etmiş olur. Eğitim-Bir-Sen ailesi, bütün mensuplarıyla, vefanın çocukları olduklarını her zaman göstermiş, vefa sınavından hep alınlarının akıyla çıkmıştır. Birçok kimse inancını dava, davasını ihya etmek için Eğitim-Bir’in kuruluş çalışmalarında görev aldı, emek verdi, ter ve gözyaşı döktü. Sonraki kuşaklar darboğazlardan Anadolu irfanıyla çıkarak, yasakları topladıkları imzalarla boğarak, dayatmalara karşı onurla dimdik ayakta durarak bugünlere gelindi. Bu teşkilat her zaman kalenderliğin, diğerkâmlığın, cömertliğin, az olanı kardeşçe bölüşmenin ve var olanı insan için, hizmet için vermenin destanını yazdılar” şeklinde konuştu.



 

Daha sonra, Eğitim-Bir-Sen kurucuları ve eski yöneticiler de söz alarak, sendikanın kuruluşu ve sonrasında yaşananları, karşılaşılan sıkıntıları, başlarından geçenleri anlatarak sendikanın ilk yıllarını yâd ettiler: Birçok kimse gönüllü olarak fiili çalışmalar yürüttü. Bazen ümitler doruğa çıktı, bazen yeis hâkim oldu; tartışmalar, kızgınlıklar yaşandı. Tek bir amaç vardı: Kusursuz, eksiksiz yola çıkabilmek, uzun soluklu bir yürüyüşe. Ülkeyi kuşatacak, geleceği şekillendirecek, büyük sorumluluklar yükleyecek, fedakârlıklar isteyecek bir yürüyüş. Anadolu yollarına düşmek, il il, kasaba kasaba dolaşmak; tek tek herkese derdini anlatmak, herkesin derdine derman olmak… Bütün bunları yapabilmek için zamana, mekâna, sağlığa, anlayışa ve paraya ihtiyaç vardı.

 

O zamanlardan günümüze çok şey değişti. Birlerle başlanan sendikal yolculuk, bugün 340 binlerle zirveden yeni ufuklara devam ediyor.


 

Kurucularımızdan ve eski yöneticilerimizden Vefa İftar programımıza katılan isimler :

 

Refik Öksüz, Niyazi Yavuz, Ramazan Kaplan, Burhan Uzgur, Ali Parıldar, Nazire Keten, Mustafa Aydın, Metin Selçuk, Yunus Solmaz, Kemal Yazıcı, Ahmet Temizkök, Zeki Efil, Adem Solmaz, Bilal Baldemir, Eyüp Çetinkaya, Turgay Yüce, Erol Bozkurt, İsmail Altınkaynak, Şaban Abak, Halil Etyemez, Hıdır Yıldırım, Teyfik Yağcı, Murat Bilgin, Esat Tektaş, Ahmet Özer, Ahmet Gündoğdu.

 

Memur-Sen Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların Genel Başkanları da Vefa iftarımıza katıldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.