Eğitim-Bir-Sen KYK çalıştayı Kızılcahamam'da yapıldı

Eğitim-Bir-Sen KYK çalıştayı Kızılcahamam'da yapıldı

Eğitim-Bir-Sen'den KYK Çalıştayı Kızılcahamam'da yapıldı

Eğitim-Bir-Sen, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) personelinin atama, yer değiştirme ve görevde yükselme yönetmelikleri, kurumun yeniden yapılandırılması, öğrenci kayıt ve yerleştirme işlemleriyle yurtlarda barınma haricindeki hizmetlerin sunumunun iyileştirilmesine kaynaklık edecek raporun geliştirilmesi amacıyla Kızılcahamam’da bir çalıştay gerçekleştirdi.

 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla ve Atilla Olçum, Şube başkanları, kurum temsilcileri, danışmanlar ve uzmanların katılarak, sorunlara ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdikleri çalıştayın açılışında bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, çalıştaydan çıkacak sonucun, kurumun işleyişi ile ilgili sorunların çözümü ve toplu sözleşme için önemli olacağını belirterek, “Sorunları iki boyutuyla, hizmet verenler ve hizmet alanlar yönüyle değerlendirmek gerekiyor. Gençlerimizin yükseköğrenimleri boyunca en çok vakit geçirdikleri yerlerin başında yurtlar gelmektedir. Son dönemde birçok yurt yapıldı. Bu önemlidir ama iş bununla bitmiyor. Hizmet sunan personelin sorunlarını da çözmeliyiz. Sorunlarla boğuşan insanların olduğu bir kurumun başarıyı yakalaması zordur” dedi.



 

Sıkıntılar ortaya konulmaz ve bunlarla ilgili çözümler geliştirilmezse, kurumda yaşanan sorunları masaya yatıracak bir çalışma yapılmazsa aynı sorunları konuşmaya devam edeceklerini kaydeden Selvi, çalıştayın hem toplu sözleşme masasına taşıyacakları tekliflere katkı hem de KYK çalışanlarının sorunlarının çözümü açısından önemli bir çalışma olmasını diledi.

 

Çalıştayda, KYK personelinin atama, görevde yükselme ve yer değiştirmesine ilişkin sorun ve çözüm önerileri; kurumun yeniden yapılandırılması, kiralama, küçük işletmeler, özel yurtların denetimi, kapasite eksikliğinin giderilmesine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri; öğrenci kayıt ve yerleştirme işlemlerine ilişkin sorunlar ve çözüm önerileri ile yurtlarda barınma dışı hizmetlerin sunumuna ilişkin öneriler ele alındı.



 

Çalıştay neticesinde hazırlanacak rapor Başbakanlık, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve KYK Genel Müdürlüğü başta olma üzere ilgili bütün kurumlara gönderilecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.