Eğitim-Bir-Sen, MEB'e Çıkarma Yaptı

Eğitim-Bir-Sen, MEB'e Çıkarma Yaptı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa ve Hasan Yalçın Yayla ile birlikte, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’i v

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Genel Başkan yardımcıları Ramazan Çakırcı, Mithat Sevin, Şükrü Kolukısa ve Hasan Yalçın Yayla ile birlikte, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem’i ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin’i ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı’na tekrar atanan Orhan Erdem’i tebrik eden Genel Başkan Ali Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı’nda geçmişten kalan sorunların değil, geleceğe ilişkin sorumlulukların konuşulmasını arzu ettiklerini ifade ederek, “Eğitim-Bir-Sen olarak, sorunlardan arındırılmış bir eğitim sistemi arzumuzu öncelikle dile getiriyoruz. 4+4+4 eğitim sisteminin başarıya ulaşması için müfredatta temel değişiklikler yapılmalı ve insanımızın sahip olduğu ahlaki ve toplumsal değerler, müfredatın yeniden belirlenmesi noktasında öncelikle göz önüne alınmalıdır. Kılık ve kıyafet yönetmeliğindeki antidemokratik yaptırımlar yüzünden kamu görevlilerinin yaşadığı mağduriyetler, öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin yaşadığı belirsizlik, alan değişikliğine ilişkin beklentilerin karşılanmamış olması, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, öğretmen açığı, norm kadro yönetmeliğinin getirdiği sıkıntılar, eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirme süreçlerinde karşılaştıkları problemler, yönetici görevlendirme sürecinin tıkanması ve mevcut yönetmeliğin uygulanmasındaki belirsizlikler gibi sorunların çözüme kavuşturulması gerekmektedir” dedi.



 

Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, eğitim çalışanlarının sorunlarının farkında olduklarını, bunları çözmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını söyledi.



 

Müsteşar Yusuf Tekin ise, genel yetkili sendika olarak Eğitim-Bir-Sen’in önemli bir paydaş olduğunu ifade ederek, sorunları beraber aşacaklarına inandıklarını kaydetti. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
16 Yorum