Eğitim-Bir-Sen, Suriyeli yetimlerle iftar yaptı

Eğitim-Bir-Sen, Suriyeli yetimlerle iftar yaptı

Eğitim-Bir-Sen, Suriyeli yetimlerle iftar yaptı

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mithat Sevin, “Mazlumlar İçin İnfak Vakti” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, amaçlarının, bütün dünya mazlumlarının sesi olmak, onların yanında durmak ve onlarla gönül bağı kurmak olduğunu söyledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Kadınlar Komisyonu’nun Gaziantep’te Suriyeli yetimler için düzenlediği iftar programında konuşan Mithat Sevin, Ramazan’ın kardeşlik ve paylaşma ayı olduğunu ifade ederek, “Ramazan, insanın kulluk nimetinden pay alma ayıdır. Biz de medeniyetimizin değerleri üzerine var olan sivil toplum kuruluşu olarak insani görevlerimizi yerine getirmek, bu mübarek günleri hayrı inşa, merhameti ifa günleri olarak değerlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda, gönüllerimizi birleştireceğiz, sevgimizi paylaşacağız, kardeşliğimizi pekiştireceğiz, acılarına ortak olacağız” dedi.



 

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, Ramazan ayında Kosova’da bin yetimi giydirdiklerini vurgulayarak, “Bugün de, Rabbime şükürler olsun ki, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurumsal gücüyle Gaziantep’te 500 Suriyeli Türkmen’e yardımlarımızı dağıttık ve beraberinde ‘Suriye ve Kadın’ raporumuzu açıkladık. Bu akşam da buradaki 100 civarında yetimle birlikte iftarımızı açacağız. Yetim olmak hiçbirimizin bir tercihi değil ama bu çocuklara sahip çıkmak hepimizin görevidir” şeklinde konuştu.

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Habibe Öçal ise, kampanya kapsamında ilk etapta Şanlıurfa’ya, Suriyeli mültecilere dağıtılmak üzere bin koli gıda yardımı gönderdiklerini kaydederek, şöyle konuştu: “Gaziantep’teki mülteci kardeşlerimize 500 gıda kolisiyle bir yardımda daha bulunduk. Filistin, Arakan, Bosna-Hersek, Balkanlar’daki diğer ülkeler başta olmak üzere mazlumlara yardım ediyoruz. Mazlumların sesi olmak, onların yanında durmak istiyoruz. Bir nebze olsun yaralarına merhem olma amacı gütmekteyiz.”



 

Programa Eğitim-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.